Jump to content
IGNORED

[ALL B5] BluMagiCar Audi

Recommended Posts

Posted

Witam , kilkanaście miesięcy temu kupiłem Moją Audiczkę 1.9 TDi, sprowadzaną z Niemiec , miała być po niepalącej kobiecie , z orginalnym przebiegiem i nieuszkodzona , no ale ... acha była książka serwisowa ale zawieruszyła się sprzedającemu w domu :tongue4:

po standardowej wymianie płynów, oleju, pasków , musiałem wymienić tylne zawieszenie z powodu ukruszenia się sprężyny , z czasem wymieniłem przednie zawieszenie i kilka innych drobiazgów.

Początkowo nie przywiązywałem wagi do marki , chociaż doceniałem solidność,wygodę itd. zwłaszcza że początkowo miałem kupić focusa w benzynie a później wahałem się między borą a paskiem :naughty:

Wkażdym razie w Moim samochodzie posiadam :)

4 airbagi

klimatronik

ABS

elektryczne szyby i lusterka

centralny zamek

alufelgi :>

wspomaganie kier

immobiliser

zegary podświetlane na czerwono

elementy wnętrza podświetlane na czerwono

telefon nokii (ale jak ktoś chce mogę odsprzedać)

orginalne radio (leży na półce po problemach z potencjometrem)

silniczek oficjalnie ma 110 kucyków , ale ciągnie bezproblemowo ponad 2 złote (osobiscie pędziłem 207km/h) więc planuję sprawdzić jakiej rasy te kucyki są :)

Z czasem zaczęło mnie korcić aby wprowadzić pewne modyfikacje

Bardzo długo zastanawiałem się nad ksenonami ale zrezygnowałem , kupiłem mocniejsze żarówki dające bielsze światło i jest ok , chociaż tak do końca myśl o ksenonach mnie nie opuściła , ponieważ wymieniłem zderzak na posiadający otwory pod spryskiwacze , narazie zaslepione,

wymieniłem tylne lampy na LEDki całkiem sympatyczne :naughty: , myślę intensywnie nad czarną skórą do środka ze sportowymi fotelami , planowałem kupić orginalną nawigację ale Jarko całkiem słusznie odwiódł mnie od tego pomysłu , za to najnowszym pomysłem poza założeniem parktronika jest wymiana licznika na pełny fis , do tego wrzuciłem nieorginalny podłokietnik , ale nie jestem w pełni z niego zadowolony , cb unidenPRO520XL z antenką ML145 , działa rewelacyjnie , postanowiłem mieć kluczyki scyzoryki więc ... założyłem dodatkowo alarm mający w komplecie takież scyzoryki , oglądam modele felg , lecz nie sądze abym się zdecydował na jakieś 17stki na niskim kapciu przemieszczając się po wytyczonych stadach dziur oddzielonych czasem kawałkiem asfaltu :gwizdanie: przy okazji dołożenia alarmu z funkcją otwierania klapy bagażnika konsultowałem to z moim elektrykiem i może taki bajer zamontujemy dla fanu w mojej audiczce zamiast podświetlania klamek zewnętrznych czy znaczka CCCO .

Z czasem i nowatorskimi pomysłami będe uzupełniał "notatki"

Za wszelkie cenne uwagi i porady serdecznie dziękuję , konstruktywną krytykę przyjmuję , pozdrawiam wszystkich użytkowników Audi A4

kilka fotek poniżej

fotka ledek , wkrótce wkleję więcej

401s.th.jpg p1150954.th.jpg 49364049.th.jpg

audi01.th.jpg audi03.th.jpg p1150281.th.jpg

audi04.th.jpg

mieszek wymieniłem na czarny obszyty czerwona nicią

Posted

Kilka tzn ? 1 :decayed:

Posted

ładna sztuka :good: wygląda na zadbaną :good:

Posted

Witam , kilkanaście miesięcy temu kupiłem Moją Audiczkę 1.9 TDi, sprowadzaną z Niemiec , miała być po niepalącej kobiecie , z orginalnym przebiegiem i nieuszkodzona , no ale ...

większość sprzedawców tak twierdzi :polew: ale na fotkach wygląda przyzwoicie :good:

nic tylko dbać i śmigać :decayed:

Posted

jedna rzecz spokoju mi nie daje , mianowicie czy antena jest zamocowana w prawidłowym miejscu ? bo widać że jest tam montowana nie orginalnie (czytaj nie profesjonalnie), więc moje pytanie w tym miejscu , gdzie faktycznie powinna być orginalnie umieszczona antena radiowa ?

Posted

Kolego Perfidny :tongue4: samochod ladny - szczegolne wrazenie zrobily na mnie te tylne lapmy :D Wyslesz mi na PW namiary na sklep/cene/nazwe?

Posted

po zalożeniu led lamp do tyłu odstąpie ori lampy w rozsądnej cenie , nadal na zainteresowanych czeka ori radio i ori telefon nokii

Posted

fajna :good: a co to za felgi na tej nocne fotce "w biegu"? :mysli:

Posted

no. no. lampki super, moim zdaniem jedyny model led jaki nie pachnie wt. zapodaj podświetlaną gałe zniany biegów, ringi na budzik i gites :)

Posted

lampki tylne wiadomo że super sam takie posiadam lecz denerwowało mnie to ze stop i pozycja było do góry wiec trochę wysiłku i jest na dole jak ori stop i pozycja :> A myślał kolega nad ich przyciemnieniem ?? chociaż kierunku i wsteki??

Posted

w zimie jeżdżę na stalówkach , szkoda byłoby mi alu , zwłaszcza że lubię KJSy więc tak jest poprostu ekonomiczniej

co do przyciemniania na tylnych lampkach wstecznego i kierunkowskazu , to ten pasek jest przydymiony ( zrobię zdjęcie ) ale pod pewnym kątem wydaje się być przeźroczysty

Posted

fajna sztuka :) kolego mozesz mi napisac PW z danymi gdzie kupiłeś tylne lampki ??

Posted

w zimie jeżdżę na stalówkach , szkoda byłoby mi alu , zwłaszcza że lubię KJSy więc tak jest poprostu ekonomiczniej

to są stalówki? :blink: wyglądają jakby miały z 19" :decayed::tongue4:

Guest markar
Posted

Super autko :> lampki tylne fajnie się prezentują :good:

Guest norbertdriver
Posted

Ładna furka, bardzo podobają mi się te lampki tylne, skąd je masz i w jakiej cenie?