shadow997 Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 Witam wszystkich mam mały problem z moją audi występuje tylko i wyłącznie na zimnym silniku i ustaje gdy samochód nagrzeje się do 90 stopni, natomiast jest to wypadanie zapłonow oraz uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza 1 cylinder 1 oraz wypadanie zapłonow. Załączam zdjęcia z błędów. Z góry dziękuję za pomoc.
Łukasz13 Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 Sprawdz w pierwszej kolejnośći wiązke wtrysku 1, miejsce łączenia wiązki z wiązka instalacji lpg.
shadow997 Posted February 5, 2019 Author Posted February 5, 2019 Już sprawdzone luty poprawione wiązka wymieniona i nadal to samo check czasami się zaswieci i zniknie i nie pozostawi błędu a rano pojawiają się takie błędy jak wyżej.
Łukasz13 Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 Podmien wtryski od pb miejscami, może być też cos z kompem lpg, dobrze by było go odłaczyć i zmostkować wtryski jeśli faktycznie bład obwodu się cały czas pojawia.
shadow997 Posted February 5, 2019 Author Posted February 5, 2019 Rozumiem w takim razie będę musiał oddać samochód do gazownika. Ale dziwne że jak się zagrzeje to chodzi normalnie na benzynie i gazie.
shadow997 Posted February 12, 2019 Author Posted February 12, 2019 Powodem był padnięty wtryskiwacza benzynowy.
foni Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 miałem podobny problem wymieniłem świece , zamieniałem cewki miejscami , zamieniłem się nawet z kumplem cewkami i nic to nie dało wywalało check , Vag pokazywał wypadanie zapłonu ,szarpało na zimnym silniku po rozgrzaniu się do 90 C jakby ustawało i chodził w miarę dobrze w końcu dałem do gazownika okazało się że był walnięty wtrysk .
Recommended Posts