Jump to content
IGNORED

A4 b6 avj mruga chceck engine wypadanie zapłonów

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich mam mały problem z moją audi występuje tylko i wyłącznie na zimnym silniku i ustaje gdy samochód nagrzeje się do 90 stopni, natomiast jest to wypadanie zapłonow oraz uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza 1 cylinder 1 oraz wypadanie zapłonow. Załączam zdjęcia z błędów. Z góry dziękuję za pomoc. 

IMG_20190123_105659.jpg

IMG_20190123_105710.jpg

Posted

Sprawdz w pierwszej kolejnośći wiązke wtrysku 1, miejsce łączenia wiązki z wiązka instalacji lpg.

Posted

Już sprawdzone luty poprawione wiązka wymieniona i nadal to samo check czasami się zaswieci i zniknie i nie pozostawi błędu a rano pojawiają się takie błędy jak wyżej. 

Posted

Podmien wtryski od pb miejscami, może być też cos z kompem lpg, dobrze by było go odłaczyć i zmostkować wtryski jeśli faktycznie bład obwodu się cały czas pojawia.

Posted

Rozumiem w takim razie będę musiał oddać samochód do gazownika. Ale dziwne że jak się zagrzeje to chodzi normalnie na benzynie i gazie. 

Posted

Powodem był padnięty wtryskiwacza benzynowy. 

• 2 weeks later...
Posted

miałem podobny problem  wymieniłem świece , zamieniałem cewki  miejscami , zamieniłem   się nawet  z kumplem cewkami  i nic to nie dało  wywalało check , Vag pokazywał  wypadanie zapłonu  ,szarpało na zimnym   silniku po rozgrzaniu  się  do 90 C jakby ustawało i chodził w miarę dobrze   w końcu dałem do gazownika okazało się  że był walnięty  wtrysk .