Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Jaki przepływomierz kupić?dlaczego roznią się ceny nowych?(aso-allegro)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!

byłem dzisiaj w aso i pytałem o przepływke do 2.5 afb.420 zl po oddaniu starej,960 funkiel nówka nieśmigana.Sprzedawca powiedział,ze 2 lata gwarancji.Zapytałem dokładniej o gwarancje i kolo zaczął sciemniac ze trudno z tą gwarancją itd.Potem zapytalem,jakiej firmy czy to są bosch,czy inne.Powiedzial ze firmuje Audi i nie wie.Co robic?jaką kupic?jakies doswiadczenia z gwarancją?

proszę o porady.

dziekuje:)

PS:dlaczego w aso kosztuje nowa 960,a na allegro nowa bosch 430?

Opublikowano

Chyba trafiłeś na jakiegoś kiepskiego sprzedawcę. Kupowałem przepływomierz w ASO i był Boscha z 2 letnia gwarancja. Sprzedawca poinformował mnie, że nie ma problemu z gwarancja nawet jak zamontuje w innym ASO co tez uczyniłem ponieważ za wymianę przepływomierza policzyli sobie ok 80 zł a we Fiacie zrobili to za 20 zł z rachunkiem. Polecam ci przepływomierz z ASO ja kupiłem najpierw przepływomierz boscha za 250 zł :thumbdown: i poniosłem tylko dodatkowe koszty a skończyłem na oryginalnej która spowodowała, że maszyna odżyła.

Opublikowano
  • Autor

czyli mam podjechac do innego aso i zakupic tą oryginalną w systemie wymiany,tj oddac starą?muszę to zrobic,bo tnie mi dawki od najnizszych obrotów masakrycznie!!!!(np przy 4000 rpm wg mapy ma byc 840,a podaje 470-500:(

dziękuję za pomoc!!!

Pozdrawiam!:)

Opublikowano

A ja tak z troche innej strony zapytam. Czym uzasadniona jest wymiana całego przepływomierza? Jeśli cała ta obudowa z przyłączami do dolotu itd jest cała, nieuszkodzona to po co to wywalać? Przecież sam czujnik jako taki nie jest niewymienialnym elementem, wystarczą dwie śrubki i już go mamy... a za 250 złotych można kupić czujnik Pierburga i go wymienić co zajmuje kilka minut.

Opublikowano

zapodaj nr tego przepływomierza to spr ile bedzie kosztował po rabacie