Daras Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Podczas weryfikacji auta przed zakupem załatwiłem całą jego historie napraw. Auto serwisowane do końca więc mam czarno na białym co i kiedy było grzebane przy samochodzie. Ostatnimi czasy stwierdzam że mam do wymiany sprzęgło i dwumas ze względu że przy przyspieszaniu (po chipie) czuje jakbym miał masaże w fotelu no ale nie o tym chciałem... wg historii wynika że sprzęgło i dwumas były ruszane 60tyś km temu (teraz auto ma 252tyś). W czerwonej ramce są zaznaczone części jakie zostały wymienione przy operacji wyciągania i wkładania skrzyni. Jako że nie mam ETKI to prosił bym o podanie co to są za części i czy faktycznie jest tam nowe sprzegło i nowy dwumas czy może tylko wyciągneli, stwierdzili że jeszcze pośmiga troche (kupiłem auto 30tyś km od tej roboty) czy włożyli nowe. Jeżeli włożyli nowe to dziwne żeby dwumas siadł po 60tyś i sprzęgło (wg mnie też już kijowo bierze). P.S jak widać przed tym auto było naprwiane w ASO po stłuczce jaką niemiaszek miał. i jedno co trzeba przyznać... zrobione jest zayebiście bo nic nie widać z zewnątrz, co lepsze nawet po zmierzeniu miernikiem lakieru nic nie wychodzi. Że coś było dowiedziałem sie z tego wyciągu z ASO
Cristoforo Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ wpisz sobie nr katalogowy części to zobaczysz co to za część i ile kosztuje pamiętaj ze nie zawsze wymont.zamont. oznacza ze ta czesc została wymieniona na nowa może ściągali sprzęgło,docisk,dwumas aby dostać sie do łozyska które wymienili spr na fakturach co było kupowane
Daras Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 spr na fakturach co było kupowane nie mam faktur bo auto jest z niemiec. mam jedynie tą historie. dzięki za link, zaraz posprawdzam EDTI: wyszło że wszystko jest wymienione, czyli i sprzęgło i dwumas. możliwe że po 60tyś normalnej jazdy obydwa (a na pewno dwumas) padły?
siniakTDI Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Bangla wam ten link u mnie chwile chodił i coś zdechło ? http://sklep.gajos.com.pl/sklep/
lukasera Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Wszystko działa. Wyczyść pliki cookie, historie, tymczasowe i powinno Ci ruszyć.
Daras Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 to jak pany, możliwe żeby po 60tyś km sprzęgło było do roboty?
Cristoforo Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 to jak pany, możliwe żeby po 60tyś km sprzęgło było do roboty? jak najbardziej jest to mozliwe wada konstrukcyjna lub któs nie umiał obsługiwać odpowiednio sprzegła
Daras Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 dodam że sprzęgło jak sprzęgło... ale dwumas też już odmawia współpracy...
Rekomendowane odpowiedzi