Jump to content
IGNORED

Prawdopodobny problem ze świecami

Recommended Posts

Posted

Na początek chciał bym się przywitać bo to mój pierwszy post na forum, więc siema !
A teraz do tematu, mam problem z ciągłym pojawianiem się checku na blacie, VAG pokazuję problem ze świecą w 4 cylindrze świeca została wymieniona po czym znów pokazał sie check znow ten sam bład, swieca ktora zostala wymieniona byla spalona wiec zostala wymieniona na nowa z nowym kablem, check przestal sie pokazywać ( chcial bym zaznaczyc, ze w tym czasie temperatura otoczenia byla na plus ). Dzisiaj odpalajac auto po dosc duzym mrozie, audik bardzo ciezko zapalil i check znow sie pokazał nie mam jak sprawdzic bledu ale stawiam ze to znow ten sam blad. Co zalecacie robic dalej :D ? Został jeszcze przekaźnik. Kolejna sprawa wysiadając z auta czasami dotykajac drzwi kopie mnie lekko prad, moze to ma z tym zwiazek ? A najwazniejsze Audi 2006 rok produkcji BKE 1.9 TDI 116 km, czekam na odpowiedzi pozdrawiam !

Posted (edited)
38 minut temu, Furiat napisał:

Dzisiaj odpalajac auto po dosc duzym mrozie, audik bardzo ciezko zapalil i check znow sie pokazał nie mam jak sprawdzic bledu ale stawiam ze to znow ten sam blad. Co zalecacie robic dalej :D ?

Przestać gdybać polecam.

Edited by JawoR36
Posted

Jawor, na prawdę pomogłeś..

Posted
40 minut temu, JawoR36 napisał:

Przestać gdybać polecam.

Przestań dawać rady, polecam :)

Posted

Lepiej gdybać, od czego mógł się zapalić check zamiast to sprawdzić.

Posted
15 minut temu, JawoR36 napisał:

Ale co ma sprawdzić jak mu nic nie podpowiedziałeś? Przecież napisał, że błąd jest ciągle ten sam na vcds i nie ma już pomysłu, więc jak masz pomysł to mu pomóż i spoko ?

Posted
15 minut temu, JawoR36 napisał:

Przeczytaj proszę moj post ze zrozumieniem, i wtedy udziel swojej błyskotliwej rady.

Posted

Też mam BKE, też mnie kopie jak zaczyna się słońce wiosenne, lecz z samym samochodem i czymkolwiek z nim związanego nie łączę tego.

Pewny jesteś, że masz założone właściwe świece? U mnie są 5V, ale spotkałem się z opisem, że montowane były czasami 12V.

Posted (edited)

Z tym prądem napisałem tak profilaktycznie, cały czas pali jedna świece w 4 cylindrze i wydaje mi się ze tylko jak jest temperatura na minusie bo jak było ciepło to było okej zrobiło się zimno odrazu wyskoczył błąd

EDIT: Kod błędu: 05661

Edited by Furiat