Jump to content
IGNORED

Śmierdzi sprzęgło i szarpie auto..

Recommended Posts

Posted

Witam Fanów! Mam taki problem z moja S4 B6 ze po ostatniej jeździe zaczęła dziwnie chodzić i śmierdzi z niej spalonym sprzęgłem jak daje więcej gazu na postoju.. nie ma ślizgania ani nic w tym podobie przy jeździe tylko strasznie skacze całe auto jak bym jechał po jakiś wertepach.. może ktoś się już spotkał z takim czymś ? 

Posted

pewnie się dwumasa rozleciała....

Posted
25 minut temu, pawelosinski83 napisał:

pewnie się dwumasa rozleciała....

Wiesz może czy można na tym jeździć krótkie trasy ? 

Posted

Lepiej wymien to nim w najmniej niespodziewanym momencie auto zgasnie.

Posted
1 minutę temu, wesz82 napisał:

Lepiej wymien to nim w najmniej niespodziewanym momencie auto zgasnie.

Cieszko coś takiego samemu wymienić ? 

Posted

Ta dwumasa w s4 b6 rozpada się w taki dziwny sposób, że blokuje mase pierwotną względem wtórnej no i wysuwa się cała w kierunku skrzyni biegów. Widziałem już dwa razy taką awarie, w tym raz koledze się zablokowała przy jakiejś dużej prędkości w niemczech to nie wiedział co jest grane. Czeka Cie wymiana kompletu sprzęgła z dwumasą i nie zrobisz tego raczej sam, jeżeli o to pytasz

Posted
16 minut temu, misiek95 napisał:

Ta dwumasa w s4 b6 rozpada się w taki dziwny sposób, że blokuje mase pierwotną względem wtórnej no i wysuwa się cała w kierunku skrzyni biegów. Widziałem już dwa razy taką awarie, w tym raz koledze się zablokowała przy jakiejś dużej prędkości w niemczech to nie wiedział co jest grane. Czeka Cie wymiana kompletu sprzęgła z dwumasą i nie zrobisz tego raczej sam, jeżeli o to pytasz

No to dzięki Za odpowiedz ?

Posted

skrzynia do zrzucenia, czyli wydech do zdjęcia, wał i półosie trzeba rozpiąć, sanki... pewnie da się samemu, ale potrwa 2 tygodnie no i bez podnośnika to raczej nie ma szans... jeśli już samemu w warunkach garażowych, to zdjęcie pasa przedniego i wyjęcie silnika ze skrzynią "górą"...

Posted

Jeszcze przyszło mi na myśl, że może olej pociekł na sprzęgło... ale to i ta kdo zmiany całe sprzęgło więc w zasadzie poza odkręceniem dwumasy to robota ta sama....

Posted
1 godzinę temu, pawelosinski83 napisał:

Jeszcze przyszło mi na myśl, że może olej pociekł na sprzęgło... ale to i ta kdo zmiany całe sprzęgło więc w zasadzie poza odkręceniem dwumasy to robota ta sama....

A orientuje się ktoś w jakiej cenie to by mnie wyszło ? Wymiana sprzęgła i dwumasy plus reszta potrzebnych rzeczy ? 

Posted (edited)

Sprzęgło 1k, dwumasa 2,5k robota 1k tak orientacyjnie

Edited by pawelosinski83