Jump to content
IGNORED

[B5 AKN] Problem z potwierdzeniem zamknięcia przez kierunkowskazy

Recommended Posts

Posted

Witam. Podczas zamykania/otwierania auta potwierdzenie migaczami występuje tylko po stronie kierowcy. Czy ktoś wie co to może być? Dodam, że podczas jazdy wszystkie kierunki działają prawidłowo... Pozdrawiam :hi: Dodam jeszcze, że czyszczony był, hmmm jak to nazwać... przerywacz świateł awaryjnych bo kierunki się zacinały. Czyżby od tego?[br]Dopisany: 05 Marzec 2009, 02:26_________________________________________________Koledzy, pomóżcież, co to może być, jakakolwiek sugestia, gdzie szukać przyczyny albo chociaż namiar na kogoś kto ma łeb do elektryki na AKP? Bardzo proszę :mysli::hi:

Posted

A przed czyszczeniem sygnalizowało dobrze?

Posted

A przed czyszczeniem sygnalizowało dobrze?

No właśnie za cholerę nie mogę sobie przypomnieć czy to się stało przed czy po tym jak czyściłem... :mysli:
Posted

a awaryjne działają ??

Posted

a awaryjne działają ??

Działają.
Posted

sprawdz kostki przy centralce alarmu,moze sie poluzowalo-jesli wszystko dziala normalnie-przyczyna jest alarm i jego podlaczenia,tam bym sprawdzal :wink4:[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 23:44_________________________________________________tu masz linka do watka wszystko opisane i zdjecia tez sa :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_podlaczenie_sterownika_centralnego_zamka_opis_i_zdjecia-t68804.0.html

Posted

sprawdz kostki przy centralce alarmu,moze sie poluzowalo-jesli wszystko dziala normalnie-przyczyna jest alarm i jego podlaczenia,tam bym sprawdzal :wink4:[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 23:44_________________________________________________tu masz linka do watka wszystko opisane i zdjecia tez sa :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_podlaczenie_sterownika_centralnego_zamka_opis_i_zdjecia-t68804.0.html

A gdzie się znajduje ta centralka alarmu?[br]Dopisany: 31 Marzec 2009, 00:03_________________________________________________Spróbuję to jakoś obadać, jak nie dam rady to tutaj mam jeszcze lepsze rozwiązanie. http://allegro.pl/item598803303_sam_zamontuj_autoalarm_do_audi_a4_b5_1995_2000r.html z tym, że tutaj pojawia się problem. Jak widać są tam dwa nowe "scyzoryki" z nowymi grotami. Ja mam jeden taki już w bardzo kiepskim stanie. Pytanie, czy da się dorobić nowy grot na wzór oryginału i gdzie szukać kogoś kto to dorabia, zwykły dorabiacz kluczy to opanuje? Wiem, wiem, ten grot się przekłada ale u mnie kiedyś ten grot pękł i musiałem przerobić grot z kluczyka zwykłego i wstawić do "scyzoryka". Jednym słowem, chciałbym dorobić 2 groty na wzór oryginału. Jeszcze będzie chyba problem immo, do jednego z kluczyków powinno się dać przełożyć ze starego kluczyka a ten drugi kluczyk chyba jakoś zakodować tak? Proszę o pomoc, pozdrawiam :hi:
Posted

w twoim modelu w bagazniku po prawej stronie,musisz odslonic okladzine i na wysokosci wlewu paliwa,jest pompka centralnego w takiej gabce(wielkosci ceglowki)tam sprawdz,jesli nie ,to masz gdzies przerwe na kostce,lub kablach,ale jesli nie masz o tym pojecia i czasu,bedzie ciezko ci to namierzyc,bo musialbys sprawdzac kable,ktore sa polaczone z kierunkami

Posted

Próbowałem patrzeć przy tych kostkach, otworzyłem wejście z lewej strony, tam gdzie bezpieczniki i po kolei sprawdzałem każdą kostkę, która wpadła mi w łapy. Wydają się być ok. Zauważyłem też coś czarnego, raczej luzem, taka czarna skrzyneczka, której nie mogłem dosięgnąć, może to jest jakieś sterowanie alarmem i tam coś jest nie tak....

Posted

Pytanie, czy da się dorobić nowy grot na wzór oryginału i gdzie szukać kogoś kto to dorabia, zwykły dorabiacz kluczy to opanuje? Wiem, wiem, ten grot się przekłada ale u mnie kiedyś ten grot pękł i musiałem przerobić grot z kluczyka zwykłego i wstawić do "scyzoryka". Jednym słowem, chciałbym dorobić 2 groty na wzór oryginału. Jeszcze będzie chyba problem immo, do jednego z kluczyków powinno się dać przełożyć ze starego kluczyka a ten drugi kluczyk chyba jakoś zakodować tak? Proszę o pomoc, pozdrawiam

pewnie,ze sie da-zapytaj u dorabiaczy kluczy-powinni ogarnac temat,bo to w koncu tylko sam grot,immo-jak sam mowiles,do jednego scyzoryka przelozysz(troche zabawy jest,bo jest klejony-ale ja sobie poradzilem,dasz rade :wink4:)druga pastylka-musisz patrzec na ebayu-jakims,czasem maja nowe piloty,z ''niezamknieta''pastylko immo-kupujesz wlasnie takowa ,do tego Vag i login Ci bedzie potrzebny i to wszystko :naughty:

co do tej skrzyneczki-moze byc,ale czy w ogole masz seryjny alarm,czy dokladany jakis,bo jesli ten drugi,to mozliwe,ze to centralka od alarmu,ale musialbys sie do tego dostac i zobaczyc,co to jest,moze jest na tym jakas naklejka,czy cos...

Posted

No właśnie nie wiem czy u mnie jest alarm. Jak to sprawdzić? W środku nie ma żadnych czujników ruchu, chociaż kiedyś migała dioda podświetlająca popielniczkę, tak sobie przyuważyłem kiedyś. A teraz nic...

Posted

czujki alarmu w B5 sa w slupkach ,na gorze zobaczysz takie kratki,ale to jeszcze nie swiadczy o alarmie,bo ten nie jest w standardzie,kratki byly w kazdej,jesli masz alarm ,to powinienes miec wylacznik czujek na dole slupka kolo kierowcy-jesli masz ten przycisk,to masz ori alarm,ale najlepiej zamknij sie w aucie,z pilota i poczekaj jakies pol minuty,moze 40 sek,potem sprobuj ruszyc kiera,albo otworzyc drzwi od srodka ciagnac za klamke dwa razy-powinny sie otworzyc drzwi i zawyc alarm,ewentualnie klapa bagaznika,lub silnika-otworzyc i z otwarta uzbroic alarm,jak sie uzbroi-zamknac i tez powinno zawyc,

zauwazylem w Twoim podpisie,ze masz pojecie o Vagu-wiec podepnij i wejdz w sterownik 35 centrala i zobacz,co tam slychac,przeprowadz test i zobaczysz,czy kierunki sa podlaczone do alarmu...

Posted

czujki alarmu w B5 sa w slupkach ,na gorze zobaczysz takie kratki,ale to jeszcze nie swiadczy o alarmie,bo ten nie jest w standardzie,kratki byly w kazdej,jesli masz alarm ,to powinienes miec wylacznik czujek na dole slupka kolo kierowcy-jesli masz ten przycisk,to masz ori alarm,ale najlepiej zamknij sie w aucie,z pilota i poczekaj jakies pol minuty,moze 40 sek,potem sprobuj ruszyc kiera,albo otworzyc drzwi od srodka ciagnac za klamke dwa razy-powinny sie otworzyc drzwi i zawyc alarm,ewentualnie klapa bagaznika,lub silnika-otworzyc i z otwarta uzbroic alarm,jak sie uzbroi-zamknac i tez powinno zawyc,

zauwazylem w Twoim podpisie,ze masz pojecie o Vagu-wiec podepnij i wejdz w sterownik 35 centrala i zobacz,co tam slychac,przeprowadz test i zobaczysz,czy kierunki sa podlaczone do alarmu...

Nie ma wyłącznika w słupku. Sprawdzałem Vagiem, niby błędów nie ma ale jak próbowałem zrobić test to same errory. A te kratki to nie są czasem czujki temperatury? Poza tym dodam jeszcze, że nie działa domykanie szyb i otwieranie klapy bagażnika z pilota. Kiedyś jak przytrzymałem przycisk zamk/otwar auta to czasem szybka jakby zareagowała, troszkę się podniosła ale tylko kawałek i nic. Teraz nie ma żadnej reakcji.
Posted

jesli nie ma przycisku dezaktywacji czujnikow-to obstawiam,ze alarm jest dokladany,czujnik temp,jest w podszybiu,na kratce nawiewu na szybe (jesli jest klima w wyposazeniu)jest jeszcze jeden,ale teraz nie powiem ci gdzie on jest,a zgadywac nie bede...kratki na slupku na pewno sa od czujek,ale byly montowane bez wzgledu na to,czy alarm byl czy nie,sprobuj dostac sie do tej skrzyneczki,ktora wspomniales wczesniej,otwieranie szyb bylo funkcja dodatkowa,sprobuj zamknac szybki przytrzymujac klucz w zamku w pozycji ''zamknij''

Posted

jesli nie ma przycisku dezaktywacji czujnikow-to obstawiam,ze alarm jest dokladany,czujnik temp,jest w podszybiu,na kratce nawiewu na szybe (jesli jest klima w wyposazeniu)jest jeszcze jeden,ale teraz nie powiem ci gdzie on jest,a zgadywac nie bede...kratki na slupku na pewno sa od czujek,ale byly montowane bez wzgledu na to,czy alarm byl czy nie,sprobuj dostac sie do tej skrzyneczki,ktora wspomniales wczesniej,otwieranie szyb bylo funkcja dodatkowa,sprobuj zamknac szybki przytrzymujac klucz w zamku w pozycji ''zamknij''

Z kluczyka w zamku domykanie działa ale co to za komfort ;) Chyba będę musiał odwiedzić elektryka bo sam raczej nic nie zdziałam.
Posted

to by byla chyba najlepsza opcja-chlopina podjedzie z miernikiem i sprawdzi kable,bo na odleglosc,mozge Ci tylko sugerowac ,co jeszcze mozna sprawdzic :wink4: mozesz jeszcze skontaktowac sie z poprzednim wlascicielem,albo kims,kto montowal alarm,moze masz jakis rachunek za montowanie tego ,lub w serwisie beda wiedziec cos na ten temat-jakbys wiedzial,co to jest-moznaby poszukac schematu do tego ustrojstwa... :wink4: