Jump to content
IGNORED

Poduszki silnika 1.9 tdi (ahh)

Recommended Posts

Posted

Witam! Moje pytanie jest takie: jakie są różnice po między prawą a lewą poduszką silnika w a4 b5 1.9 tdi? Bo w aso mówią że roznica jest a gdzie indziej że nie ma. Dlatego pytam jak rozróżnić prawą od lewej? Noi tak przy okazji jakie zakupic zeby był święty spokoj?? Lemfordery? Aso? Czy szukac na szrocie używek? Z góry dzieki ?

Posted

Obie poduszki są takie same (ta samą waga), różnica polega na tym że poducha pod turbo ma osłonę i tym samym inny numer od tej drugiej.

Kupuj nowe w ASO o ile Cię stać. Nie kupuj zamienników bo wylane ori poduchy lepiej się spisują niż nowe zamienniki. Możesz poszukać sprawne używki, sprawdzasz wagę oraz stan gumy i to wszystko. Gdzieś na forum Passata B5 jest o tym wątek, poszukaj a znajdziesz. Ori poduszki są firmy AVON.

Tutaj masz mój filmik jak wygląda Ori poszuszka od srodka: 

Ogólnie temat wałkowany milion razy ;)

Posted

Dzieki wielkie. Jeśli ktos wie to ile gdzies w aso te poduszki? Bo różne słyszałem opcje az do 600zl. Ma ktos takie info? Z góry dzięki. 

Posted

Wystarczy poszukać numerów poduszek i przedzwonić do ASO. Ale to prawda, Ori z ASO to koszt jakiś 600 złociszczy.

Posted

Dobra poducha zamowiona w aso. 609 PLN ?. Teraz inne pytanie. Jak ją poprawnie zamontowac? Nie mowie co odkręcić i w ogóle ale jak ustawic ją dobrze i co dokręcac. U gory musi wejsc w prowadzenie to wiem. Dół (wypust) musi wejsc tez w dziurę. Ale dokrecic podstawę najpierw na max i potem poduszke gora i dol czy jak. Słyszałem ze niby dokręcić podstawe, opuscic silnik potem uruchomić silnik na chwile i potem dokręcić poduszke dopiero. Prosze o jakies wskazowki bo szkoda by bylo rozwalic poduche za tyle złociszy. Z góry dzieki. 

Posted

Skręć palcami odpal silnik zgas i dokrec na maxa.

600 za 1 szt????

Posted

Tak 600zl za jedna (prawą) a za lewą 400zl. Czyli dokrecic podstawę do budy a nakretki poduszki po odpaleniu auta dopiero dokrecic na full? 

Posted

Jak to jest b5 to lepiej kupić tą tańszą.. 

Jak robiłem tak że dokrecilem palcami odpaliłem zgasilem po 10 sęk i dokrecilem.

Posted

Jeszcze jedno pytanie. Jak to jest z tymi oznaczeniami na tych poduszkach? Kupiłem bardzo dobrą uzywke ,pełną oleju jakis czas temu ją założyłem na lewą stronę i teraz patrze a ona ma inne numery niz ta która była oryginalna. Czy poduszka ze zdjecia może byc zalozona do 1.9 tdi? 

20190309_140430.jpg

20190309_140412.jpg

20190309_140353.jpg