ToXiC Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Witam Wszystkich. Mam taki problem dzisiaj wymieniałem koła w samochodzie, juz na letnie. Alufelgi były troche zabrudzone wiec pojechałem na reczna myjnie wypukałem ładnie felgi. Po przejechaniu jakis 3 km gdy sie zatrzymałem pod domem zapaliła mi sie kontrolka ESP ale nie mruga cały czas swieci i wzrosły obroty Silnika do 1200obr/min i gdy chcem jechac wciskam gaz wogóle nie reaguje minimalnie i czuje jak mi delikatnie hamuje sam samochod nie moge nawet po wcisnieciu pedału do podlogi przekroczyc 1300obr/min. zatrzymałem się na na parkingu zgasiłem silnik odpaliłem jest ok, nie swieci sie kontrolka od ESp, na luzie gazuje bez problemu do 3-4 tys nic sie nie dzieje, wrzucę obojetnie jaki bieg dodam troche gazu znow sie swieci ESP podnosza mi sie oborty minimalnie reaguje na gaz a po dłuzjesz chwili mruga kontrolka świec (spirala) Czy jest możliwe ze podczas mycia zalałem jakiś czujnik od ESP przy kole. Jak tak to co dalej robic.
czwura Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 masz uszkodzony czujnik położenia pedału gazu też miałem takie objawy
Nonilion Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Woda. Woda pod komputerem, woda w przekaźnikach i/lub uszkodzony przekaźnik pedału przyspieszenia. Niemniej wszystko ma przyczynę w tym ostatnim myciu auta więc obstawiam wodę. Też to miałem. Wymieniłem przekaźnik gazu i cały pedał gazu. Pomogło..na trochę. Dopiero wymiana pękniętej obudowy komputera skończyła wszystkie problemy. Pod komputerem masz odpływ, może jest nieszczelny. Pod kompem są też przekaźniki i może je trawić wilgoć i śniedź, skoro raz się tam woda dostała. Poszukaj w temacie (esp+świece żarowe). W tym temacie już trochę było.
ToXiC Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 Wrocilem przed chwila z garazu i juz jest wszystko jest okey wyglada na to ze problem juz jest suchy Jednak Troche za bardzo zmoczyłem nadkola. Pierwszy raz mi sie to zdazyło i mam nadzieje ze ostatni. Dziekuje za Pomoc i Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi