kanap4 Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Po ponad 3 latach użytkowania A4 B8 Avant przyszedł czas na zmiany. Audi na tyle przypadło mi do gustu, że postanowiłem pozostać z firmą jeszcze na jakiś czas. Wybór padł na A5 sportback. Trafiła mi się wersja 2.0 tdi 190km, quattro, s-tronic, w pięknym kolorze Daytona Grey. Z ciekawszych elementów wyposażenia można wymienić: audio B&O Audi Drive Select elektrycznie sterowane fotele (skóra + alcantara) Pakiet S-line Competition Plus MMI Plus ...oraz mnóstwo innych bajerów Przesiadka na auto bardzo pozytywna. Poprzednio miałem FWD i manuala, więc w tym przypadku jest to krok na przód. Brakuje mi tylko trochę mocy i to pójdzie na pierwszy ogień, bo trzeba furkę trochę odmulić. Oprócz tego być może pojawią się sprężyny Eibach, większe hamulce i może coś jeszcze wymyślę w trakcie. Na koniec oczywiście kilka zdjęć poglądowych: Edytowane 10 Marca 2019 przez kanap4
xaldis Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Nie znudził Ci się środek po B8? ? Wstaw proszę jakieś zdjęcia ze środka Ps: śliczna a5tka ❤️ Edytowane 10 Marca 2019 przez xaldis
kanap4 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Opublikowano 10 Marca 2019 Przed zakupem bałem się trochę, że po A4 B8 może mi się szybko znudzić A5, bo w sumie to prawie to samo. Zaletą natomiast jest to, że nie musiałem na nowo uczyć się obsługi samochodu, tylko po prostu wsiadłem i zacząłem jeździć :). Dla mnie zdecydowanym plusem w stosunku do poprzedniego auta jest napęd quattro - jednak przednionapędowe audi kiepsko sobie radzą przy dynamiczniejszej jeździe...mając 4x4 można sobie pozwolić na nieco więcej. Drugi plus to s-tronic - lenistwo wygrało i jednak automat to super sprawa. Mam co prawda łopatki do zmiany biegów, natomiast moim zdaniem to i tak jest bajer, z którego praktycznie się nie korzysta. Zdjęcia wnętrza chętnie wrzucę, ale że miałem lekki bałagan, to pomyślałem, że zrobię następnym razem. W najbliższych dniach zrobię update tematu ze zdjęciami środka :).
marcin_o23 Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 świetna konfiguracja, kolor, felga wyposażenie, podoba mi się, może w środku podobnie jak w a4 ale jednak z zewnątrz dużo ciekawsza jest a5
kanap4 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Opublikowano 14 Marca 2019 Dzięki za komentarze :). W dniu wczorajszym A5 zostało oficjalnie odmulone Nareszcie jakoś zaczęło to jeździć :). Jeśli ktoś z Was się zastanawia nad programem, to mogę zdecydowanie polecić...teraz fura lata jak dzika :).
kamelus_ Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 No i super. Ładna seria choć przyrost niezbyt duży. Za to moment napewno robi robotę. Też mnie męczy program ale do Listopada mam jeszcze auto na gwarancji. Nie ukrywam jednak że mam taką ochotę go zmodzić że nie wiem czy nie ulegnę w najbliższym czasie
kanap4 Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 +30 KM dla mnie jest w miarę ok...generalnie w Stage I wiele więcej się nie wyciągnie, a dalsze podnoszenie mocy niesie za sobą grubsze modyfikacje. A5 nigdy nie będzie sportowym autem...traktuję ją raczej jako ciekawą alternatywę dla rodzinnego auta (po tym jak poprzednio miałem kombi, szukałem czegoś innego, a SUV odpadał :)). Ja na Twoim miejscu w okolicach lata robiłbym jednak program...skorzystasz latem, a do listopada i tak nic złego się nie wydarzy ;).
Rekomendowane odpowiedzi