Zygi Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Witam Od jakiegoś czasu mam problem z wyciem,huczeniem w lewym przednim kole.Zmieniłem łożyska,opony i to samo.Pojawia się to od 40km/h do 120-130km/h i nie ma znaczenia czy przy jeździe na wprost czy przy skrętach.Ustępuje po delikatnym naciśnięciu hamulca.Dodam,że tarcze są krzywe bo przy hamowaniu w ostatniej fazie (minimalna prędkość) puszczają i hamują ,ale czy mogą wydawać takie odgłosy jak huczenie. Proszę o pomoc bo nie chcę ładować kasy w niepotrzebne remonty.Z góry dzięki
nike21 Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 skoro wymieniles lozyska i opony i nadal huczy to na 100% beda to tarcze... a skoro wiesz ze sa krzywe to dlaczego od nich nie zaczales? zwichrowana tarcza moze delikatnie obcierac o klocki hamulcowe powodujac dzwiek o ktorym piszesz...
arczi900819 Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Jak nie chcesz kupować nowych tarcz to zamień tarcze miejscami i w tedy sprawdzisz czy to na 100% to. ale pewnie tak pzdr
Zygi Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Opublikowano 7 Marca 2009 Dzięki panowie. Zamienię tarcze miejscami i zobaczę czy te dźwięki pojawią się z drugiej strony. A to,że nie zacząłem od tarcz to takiego mam mechanika-koła,łożyska,a teraz przymierzał się do wewnętrznego przegubu Czas chyba zmienić mechanika. Pozdrawiam
marcyś77 Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Kolego mam takie huczenie przy minimalnej prędkości.jak ruszam to w prawym przednim kole huczy i to glośno i po chwili przestaje lub po wciśnięciu lekko hamulca.dodam że niedawno tarcze wymienialem
boseron Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 zmien tarcze , krzywe kwalifikuja sie do wymiany, w kopncu to bezpieczenstwo
peresik20071 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Ja wymienilem tarcze i klocki i przy wolnej jezdzie po uzyciu hamulca tez obciera tarcze po lewej stronie ale nie trze caly czas tylko pulsacyjnie czyli z tego wynika ze nowa tarcza i nie jest idealnie prosta
arczi900819 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 no jak ociera w regularnych odstępach czasu to całkiem możliwe że jest krzywa. A występuje bicie na kole przy wyższych prędkościach :?:
peresik20071 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 podczas hamowania nie czuc bicia idealnie hamuje wlasnie dlatego wymienilem tarcze bo podczas hamowania mialem straszne bicie bylo odczuwalne jak by tylko polowa rarczy tylko hamowala czyli wydluzala sie droga hamowania a kazdy metr drogi hamowania moze byc cenny
Orfeusz Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 ...hm zdejmij proszę antenę z dachu (wykręć ją) i napisz czy przy hamowaniu dalej coś buczy ?
Rekomendowane odpowiedzi