Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak oświetlenia kabiny, kłopoty z wolnymi obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi a4 b6 2,0 benzyna 2003,automat 

Witam! Od razu przepraszam jeśli jestem w jakimś niewłaściwym miejscu, ale kłopoty mojej audi są osobliwe i bardzo prosiłbym o pomoc! 

1 Brak oświetlenia kabiny! Żaden elektryk nie chce się podjąć tematu, bo trzeba robić "śledztwo" poświęcić czas a wynik może być żaden. W związku z tym, zrobiłem sam parę ruchów. Przede wszystkim przepala się cały czas bezpiecznik 38 podczas otwierania którychkolwiek drzwi. Wyciągnąłem wszystkie żarówki, sprawdziłem gniazda, wyglądają jak nowe, poodpinałem po kolei wszystkie konektory w drzwiach, znalazłem popękane kable, zaizolowałem. Na koniec kupiłem "nowy" moduł komfortu, gdzie jest suchutko, wszystko jak nowe, problem nie znikł. Nie działa częś podświetlenia kabiny/światła, podłokietnik, guzik esp/. Działa pilot, domykane szyb z pilota, bagażnik... 

2 drugi problem nierówne obroty i dziura w mocy po naciśnięciu na gaz. Chcesz ruszyć, a auto rusza po czasie i od razu z kopyta, a chciałoby się ruszyć spokojnie. Auto jak zimne potrafi parę razy zgasnąć. Moc jest ok jak już jedzie. Wymienione :przepływomierz, świece, uszczelnione kolektory ssące, wyczyszczona przepustnica... Nie mamy z mechanikiem więcej pomysłów... Bardzo proszę o pomoc bo choć auto niezwykłe, to cierpliwość/i pieniądze /się powoli kończą. Pozdrawiam wszystkich fanów marki