Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie otwiera się klapa bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi A4 B6 2001/2002 sedan

Witam 2 dni temu zamknąłem pilotem normalnie drzwi zaś na drugi dzień drzwi wszystkie 4 normalnie się otworzyły ale klapa bagażnika już nie gdy przytrzymam osobny przycisk na pilocie to klapa się otworzy normalnie.

Gdzie szukać przyczyny ? czyżby pilot normalnie się rozkodował siłownik normalnie chodzi i pompka.

Problem jest jeszcze taki że nawet jak otworze klapę z pilota to i tak po zatrzaśnięciu znów się sama zamyka i trzeba na nowo przytrzymać przycisk pomimo że centralka jest znów otwarta. Pozdrawiam

Opublikowano

Nie działa tobie klamka w tylnej klapie więc na 100 procent masz przerwany kabel w otulinie po lewej stronie idący po zawiasie klapy. Częsty problem w naszym aucie kable w tym miejscu się łamią...

Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.04.2019 o 13:34, matisstz napisał:

Nie działa tobie klamka w tylnej klapie więc na 100 procent masz przerwany kabel w otulinie po lewej stronie idący po zawiasie klapy. Częsty problem w naszym aucie kable w tym miejscu się łamią...

To czemu działa z pilota osobnym przyciskiem ? czyżby to faktycznie ten kabelek ?

Opublikowano

Proponował bym sprawdzić mikrostyk w klapie bagażnika. Jak naciśniesz ręka otwieranie w klapie to coś się dzieje?

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, Springo1601 napisał:

Proponował bym sprawdzić mikrostyk w klapie bagażnika. Jak naciśniesz ręka otwieranie w klapie to coś się dzieje?

Właśnie nic nie reaguję tylko z kluczyka idzie otworzyć ale tylko osobnym przyciskiem.

Opublikowano

Na klamkę idzie inny przewód a na sygnał z pilota do silniczka inny, dlatego jedno ci działa a drugie nie. Teoretycznie nawet jak masz otwarte auto to klapa też jest odryglowana a praktycznie nie idzie otworzyc bo klamka nie daje sygnału. Ps miałem podobnie u siebie w aucie.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 10.04.2019 o 00:38, matisstz napisał:

Na klamkę idzie inny przewód a na sygnał z pilota do silniczka inny, dlatego jedno ci działa a drugie nie. Teoretycznie nawet jak masz otwarte auto to klapa też jest odryglowana a praktycznie nie idzie otworzyc bo klamka nie daje sygnału. Ps miałem podobnie u siebie w aucie.

A jaki kolor kabla odpowiada otwieraniu razem z centralką ? rozbierałem  dziś to patrzyłem po gumach i nic nie widać żeby było coś przetarte albo odpięte także nie wiem 

Opublikowano

A zaglądałeś do kabli w gumowym wężu karbowanym po lewej stronie ? Bo to w nim w środku łamią się kable bo tam występuje zginanie a z zewnątrz nic nie zobaczysz... co do koloru kabli nie pamiętam jaki i za co odpowiada... sprawdź jeszcze raz jak pisałem skoro przy klamce wszystko w klapie ok. Odepnij ten wąż i zsuń go z kabli ciężko będzie ale da radę bez rozcinania. Ps podaję zdjęcie poglądowe z neta.

5c2c2b0745319b5db4c650982203.jpeg

Opublikowano

Zerknij u mnie na zdjęcie może to Ci pomoże.
https://a4-klub.pl/topic/382703-b6-bke-19-tdi-szary-sedan-320288-automatyczna-klapa-d/page/2/

U mnie nie reagował przycisk i miałem przerwany jeden przewód.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Rozebrałem dziś założyłem inną klamkę lecz dalej zero reakcji kable też przejrzałem w gumowym wężu i nic wydaję się wszystko w porządku zostaję chyba zabawa z miernikiem bo wygląda na to że prąd może nie dochodzić.