Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słaba siła nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na początek odkręć wentylator i jak mówisz, że masz kamerkę to zajrzyj tam,pierwszy jest skraplacz ,żeby się do niego fizycznie dostać ,trzeba dechę zwalać

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, greg2505 napisał:

na początek odkręć wentylator i jak mówisz, że masz kamerkę to zajrzyj tam,pierwszy jest skraplacz ,żeby się do niego fizycznie dostać ,trzeba dechę zwalać

oki, jutro się tym zajmę, dzięki za pomoc ;) jutro dam znać jak to wygląda, pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam, dziś zabrałem się za sprawdzanie przyczyny słabej siły nadmuchu, więc błędów nie znalazło, mam screeny z programu vag com, które zaraz wstawię,

Ustaliłem, że wszystkie silniczki jak i wentylator są z dystrybucji europejskiej 8e1

Wentylator kręci się w prawo, tzn zgodnie z ruchem wskazówek zegara 

Gdy wszystko jest poskładane tak jak ma być słychać buzowanie powietrza, i drgania wentylatora, gdy wyjąłem wentylator i go włączyłem pracuje cicho i prawidłowo, regulacja klimatronika też działa tak jak trzeba, gdy zwiększam ilość kresek na panelu wentylator przyśpiesza

Na obiegu otwartym i temp 18 stopni klapa spod schowka jest zamknięta, a ta spod filtra powietrza jest otwarta

Na obiegu zamkniętym i temp 18 stopni klapa spod schowka otwiera się, a ta spod filtra zamyka

Na włączonej klimie klapa spod schowka otwiera sie, a ta spod filtra zamyka

Nadmuch jest tak słaby, że przy włączeniu na szybę, kratki i nogi i przyłożenia kawałka papieru na kratce nawiewu na szybę nawet ten kawałek papieru się nie unosi, przy ustawieniu tylko na szybę ten kawałek papieru delikatnie się porusza, ale naprawdę delikatnie

W załączniku screeny z vaga

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Opublikowano

Zaglądałeś za wentylator 

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, greg2505 napisał:

Zaglądałeś za wentylator 

Tak, troche slabo widac ale nic tam nie widac niepokojacego

2019-04-12_15-43-48-68.jpg

Opublikowano

źle ci się kręci wentylator powinien chodzić przeciwnie do wskazówek zegara,czyli w lewo,w prawo kręci angol

Edytowane przez greg2505

Opublikowano

anglik

image.jpeg

Opublikowano

europa

image.jpegur

Opublikowano
  • Autor

O to już jakiś punkt zaczepienia ;) mam europejski wentylator, ale może coś w instalacji nie tak, i się kręci w odwrotną stronę

20190412_152649.jpg

20190412_155230.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tu mam fotkę kostki od wentylatora

20190412_150826.jpg

20190412_150829.jpg

Opublikowano
  • Autor

jak mogę zmienić biegunowość? które kable zamienić, żeby nie spalić wentylatora?

Opublikowano

No widzisz na foto widać, że łopatki powinny się kręcić w lewą stronę , a nie w prawą i tu masz rozwiązanie

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, greg2505 napisał:

No widzisz na foto widać, że łopatki powinny się kręcić w lewą stronę , a nie w prawą i tu masz rozwiązanie

Czyli coś z instalacją, oki, a jak mam zmienić biegunowość? wystarczy zamienić masę z plusem? 

Opublikowano

Tak się robi jak są 2 kable, ale tu pewnie też tak będzie , najlepiej na luzie sprawdzić , 2 kable do aku i sprawdzić czy w drugą strone zakręci, chyba że ktoś kombinował coś z wentylatorem i przeszczepiał od angola

Edytowane przez greg2505

Opublikowano

zerknąłem na foto takiej kostki i wydaje mi się ,że  kable masz tak jak powinny być,chociaż słabo widać te z tyłu,ten drugi co podłączałeś był eu

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, greg2505 napisał:

zerknąłem na foto takiej kostki i wydaje mi się ,że  kable masz tak jak powinny być,chociaż słabo widać te z tyłu,ten drugi co podłączałeś był eu

Tak, ten drugi też był eu, i też się kręcił w prawo, tzn zgodnie z ruchem wskazówek zegara, okej, sprawdzę to później i napiszę czy coś pomogła zmiana biegunowości

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie probowalem odwrotnie połączyć plus i minus w silniku dmuchawy, jednak wtedy silnik dmuchawy sie nie wlacza, moze jakos inaczej zmienic te kable? W zalaczniku zdjecie jak wyglada kostka

20190413_174937.jpg

Opublikowano
  • Autor

Witam, dziś sprawdziłem u znajomego, faktycznie, w wersji europejskiej wentylator kręci się w lewo (odwrotnie do wskazówek zegara), więc pojechałem po używany wentylator nagrzewnicy,  zamontowałem, i jest tak jak być powinno ;) Po prostu coś było nie tak z moim wentylatorem, miał łopatki, i oznaczenie europejskie, jednak kręcił się w odwrotnym kierunku.

Serdecznie dziękuję za pomoc, i za rady, temat do zamknięcia, pozdrawiam ;) 

Opublikowano

Przeszczepiony musiałbyć z anglika, ale najważniejsze, że działa 

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, greg2505 napisał:

Przeszczepiony musiałbyć z anglika, ale najważniejsze, że działa 

Tak, pewnie ktoś się z tym bawił, zmienił łopatki, i nalepkę z oznaczeniem, a ten drugi co sprawdzałem też musiał być od anglika, wtedy nie zwracałem na to uwagi, na szczęscie obeszło się bez zdejmowania kokpitu ;) dzięki raz jeszcze ;)