Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak świateł STOP oraz świecące się kontrolki ESP i świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów,

Wiem, że temat już był, ale na moją dolegliwość nie znalazłem odpowiedzi.

Podczas hamowania, parę dni temu włączyła się kontrolka ESP, a 5 minut później kontrolka od świec żarowych zaczęła mrugać. Przy okazji nie działają światła stopu oraz tempomat.

Poczytałem w necie i podpiąłem komputer. Błąd standardowo w temacie Break switch (F). Sytuacja jest o tyle dziwna, że działa mi światło stopu w klapie, ale nie działają w lampach.

Mimo wszystko kupiłem włącznik STOPu i wymieniłem. Niestety jest bez zmian. Sprawdziłem i do żarówki w lampie dochodzi tylko 0,51 V.

Nie wiem teraz, gdzie szukać dalej i co sprawdzić by wyeliminować kolejne elementy lub znaleźć źródło problemu. Czy może ktoś miał podobne objawy i podpowie gdzie może leżeć przyczyna ?

Może jakiś schemat lub podpowiedzi co wchodzi, co wychodzi z kostek, żebym mógł sprawdzić miernikiem ?

Opublikowano

Czujnik świateł stopu nad pedałem hamulca. Koszt 30zł, wymiana 5min. Jak sam nie ogarniesz, a widzę że jesteś z Wrocławia - jedz do Kamila (CK Projekt) - Bardzka 30.

Pozdrówki ?

Oczywiście daj znać czy pomogło ?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, ale już napisałem że wymieniłem ? nie pomogło 

Opublikowano

Ostatnio kolega miał taki przypadek ze stopami i dopiero 2 czujnik zadziałał poprawnie nowy lecz zamiennik. 

Opublikowano
  • Autor

Czy te włączniki to jakaś magia ? Sprawdziłem oryginał i łączy mi styki 2 zewnętrzne i 2 wewnętrzne. Z mechanicznego punktu widzenia wygląda jakby działał prawidłowo.

Na moim ori włączniku / czujniku jest oznaczenie 3B0 945 511, a przeważnie sprzedają jeszcze z literkami w oznaczeniu A, B, C, D. Ja nie mam żadnej litery. Czy któś mógłby wyjaśnić bo nie mogę nigdzie doczytać co jest z tymi literami ?

Opublikowano

Stary czujnik ma numer 3B0 945 511 (ten czujnik zostal wycofany z produkcji,zastapiono go nowym)

Nowy czujnik ma numer 1K2 945 511

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. No to według numerów mój zakupiony zamiennik jest dobrze dobrany.

Opublikowano

U szwagra było podobnie wymieniłem mu na nowy czujnik zamiennik i dalej był problem dopiero jak wsadziłem ori używkę świece żarowe przestały mrugać i światła stop znów się pojawiły. Najważniejsze trzeba powoli je wkręcać, wykręcać bo szybko idzie je uszkodzić.

Edytowane przez matisstz

Opublikowano
  • Autor

Czy możecie polecić jakiś konkretny czujnik. Wszedzie widzę zamienniki, a nie uśmiecha mi się szukać metodą prób. Jakaś konkretna firma robi te czujniki, które są pewne ? 

Opublikowano

Kup ori ASO koszt koło 70zl 

Opublikowano
  • Autor

W weekend podjechałem do znajomego i mój włącznik poszedł do jego małysza i wszystkie światła działały, ale dla świętego spokoju jego włącznik (również ori) poszedł do mojego. No i bez zmian czyli zapala się tylko trzecie światło stopu.

Także myślę, że w 100% mogę wykluczyć włącznik STOPu.

Ponowne podpięcie komputera: Test pedału hamulca - kod 011 - czyli działa prawidłowo.

Obecnie mam takie błędy:

w Steering Wheel:  01317 Control Module in instrument Cluster(J285) - 49-10 No comminications - intermittent

Błąd poprzedni - 16995 Breake Switch - P0571 - 35-00 Implausible signal

w ABS Brakes: 01826 Sensor or Steering Angle (G85) - Supply Voltage Terminal 30;  35-10 Intermittent

00526 Breake Light Switch - 36-00 Open Circuit

Jakieś pomysły, gdzie dalej szukać ? Wtyczki, przekaźniki ?

Opublikowano
  • Autor

Naprawione. Niestety to nie magiczny włącznik. Problem był w sterowniku silnika. Bez wizyty u elektryka się nie obyło. 

Dzięki za próby pomocy i w razie czego mam nówke włącznik / czujnik stopu do odsprzedania ?