Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niedziałające lampki we wszystkkich drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam problem dotyczący lampek w drzwiach (we wszystkich), dolnych jak i bocznych czerwonych.
Wiele widziałem odpowiedzi na podobry problem, że niby mikrostyk uszkodzony..
Ale zaznaczę, że oświetlenie w srodku działa przy otwarciu drzwi, a w ŻADNYCH drzwiach nie działają tytułowe lampki.
Jest jakiś dedykowany bezpiecznik od tego? może gdzieś w komputerze trzeba to włączyć? OBD?

Opublikowano
Godzinę temu, Parnt napisał:

Witam,
Mam problem dotyczący lampek w drzwiach (we wszystkich), dolnych jak i bocznych czerwonych.
Wiele widziałem odpowiedzi na podobry problem, że niby mikrostyk uszkodzony..
Ale zaznaczę, że oświetlenie w srodku działa przy otwarciu drzwi, a w ŻADNYCH drzwiach nie działają tytułowe lampki.
Jest jakiś dedykowany bezpiecznik od tego? może gdzieś w komputerze trzeba to włączyć? OBD?

A działały wczesniej? Zmieniałes jakieś sterowniki w aucie? Może auto było na jakimś serwisie w ASO? 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, corradoowner napisał:

A działały wczesniej? Zmieniałes jakieś sterowniki w aucie? Może auto było na jakimś serwisie w ASO? 

Oj zapomniałem napisał, że właśnie kupiłem ten samochód. Nie zwróciłem uwagi przy zakupie na te lampki, a teraz mnie to zastanawia

Opublikowano

To że są to nie znaczy że działały. Może są tylko klosze. Może ktoś zmieniał boczki. Wyjmij jedna i zobacz czy jest instalacja. Możesz to zrobić bez ściągania boczka. Jeżeli są to trzeba podłączyć komputer i zakodowac. Jeśli przyjmie kodowanie i zaczną świecić to czynność musisz powtórzyć we wszystkich drzwiach. 

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, corradoowner napisał:

To że są to nie znaczy że działały. Może są tylko klosze. Może ktoś zmieniał boczki. Wyjmij jedna i zobacz czy jest instalacja. Możesz to zrobić bez ściągania boczka. Jeżeli są to trzeba podłączyć komputer i zakodowac. Jeśli przyjmie kodowanie i zaczną świecić to czynność musisz powtórzyć we wszystkich drzwiach. 

@Edit

Kolego drogi, miałeś rację. Okazało się, że to atrapy, a w drzwiach nawet nie mam puszczonej wiązki do nich, zatem mogę spać spokojnie. Potrzebować tego nie potrzebuję, ale nie lubię jak coś nie działa :D Pozdrawiam!

Edytowane przez Parnt

Opublikowano

Też myślałem, że nie potrzebuję - do momentu kiedy nie założyłem dla bajeru  :D 

Tak czy inaczej polecam dołożyć, Super wygląda, a do tego mega praktyczne :)

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, shevu napisał:

Też myślałem, że nie potrzebuję - do momentu kiedy nie założyłem dla bajeru  :D 

Tak czy inaczej polecam dołożyć, Super wygląda, a do tego mega praktyczne :)

Skąd wiązki poprowadziłeś?

Opublikowano

Oczywiście z modułu w drzwiach. Pin 16 w złączu. W VCDS zaznaczasz bit opisany jako "warning lights installed"

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, shevu napisał:

Oczywiście z modułu w drzwiach. Pin 16 w złączu. W VCDS zaznaczasz bit opisany jako "warning lights installed"

Dzięki serdeczne :D 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

zrobione

Edytowane przez aniol_1972