KosaB6 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Mam coraz większy problem z odpaleniem mojego 1,8T ale tylko na zimnym silniku po postoju kilka godzin. Odpala za pierwszym razem lecz przez 10-20 sekund pracuje nie równo trzęsie całą budą, jakby wypada zapłon, jak ją przegazuje zaczyna pracować normalnie i, podczas jazdy nie ma problemów, po wyłączeniu i włączeniu chodzi normalnie, z błędów w silniku tylko wypadnie zapłonu ale po przełożeniu cewek chyba już jest ok, jakieś pomysły? Czy napinacz hydrauliczny może mieć z tym coś wspólnego?
przem8 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Sprawdź ciśnienie paliwa po zapłonie i przy odpaleniu. Wypadanie na ilu cylindrach i których, wszystkich? Trochę szczegółów jak już podajesz takie rzeczy. Gaz jest? Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez przem8
KosaB6 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Jest gaz, wypadanie na 1 i 2 cylindrze ale zamieniłem cewki i jest ok, podczas jazdy nic nie przerywa nie ma checka, problem tylko przy odpalaniu na zimnym po długim postoju
przem8 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 3 minuty temu, KosaB6 napisał: Jest gaz Cenna informacja. Pewnie reduktor puszcza gaz i jest zalany przy odpalaniu.
przem8 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zakrec gaz, wypal co w przewodach i zobacz rano.
Rekomendowane odpowiedzi