skubiszek Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Opublikowano 29 Maja 2019 zastanawiałem jednak dla mnie unlimited albo osram cool blue boost świeci lepiej niż cbi6000k. Fajnie wygląda ale światło w unlimited laser mocniejsze. Co do skrętnych, miałem w służbowej octavii, ok nawet jakoś to działa ale czy jest niezbędne? Nie dla mnie
skubiszek Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Opublikowano 31 Lipca 2019 Auto jeździ i robi kilometry. W sobotę serwis olejowo-filtrowy i działamy dalej ? w między czasie wpadły 4 nowy gumy pod tytułem Dunlop Sp sport maxx rt2. Poprzednie poszły na reklamację przez bicie promieniowe (wszystkie 4 szt). Oponeo zaproponowało wymianę na nowe lub z dopłatą na inne więc po dobrym rabacie się zdecydowałem ?
David Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 a poprzednie jakiej marki opony byly? ten Dunlop tez czesto wraca na reklamacje
kris67 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Ja jeżdżę Dunlopami od 10 lat nigdy mnie nie zawiodły
skubiszek Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) kupiłem wcześniej jakieś barumy i miały niestety bicie promieniowe- problem znany dla oponeo. Jakaś partia poszła słaba i musiałem reklamować. Zmieniłem w końcu kierownicę ? łopatki zaprogramowane, kierownica ma ciut mniejszy wieniec. Jestem mega zadowolony W sobotę zmieniłem hamulce z przodu ? tarcze zimmermann + klocki ferodo na przodzie, tył jest jeszcze bardzo ładny. Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez skubiszek
David Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 fajna kiera,taka jak u mnie wiadomo ze ta splaszczona z s-line polifta jest ale jej ceny sa chore. no to teraz jeszcze galka automatu
pajda Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Masz rację że ceny chore ale warto, ja właśnie ostatnio zainwestowałem, całkiem inne wnętrze
skubiszek Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) jakaś firma przerabia robiąc ściecie i zastanawiam się czy nie wysłać jej do przeróbki ? moja jest z a5 i na prawdę fajniej się jeździ mimo, że miałem 3 ramienną też wcześniej. David jaką gałę byś tu widział ? taką jak u Ciebie? Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez skubiszek
skubiszek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2019 trzeba będzie upolować ? z nowości udało mi się upolować wreszcie poprzez licytację nowe palniki osram night breaker laser- chyba najlepsze z możliwych teraz tylko trzeba znaleźć chwilę czasu na zrzucenie zderzaka i montaż
cinkers Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, skubiszek napisał: trzeba będzie upolować ? z nowości udało mi się upolować wreszcie poprzez licytację nowe palniki osram night breaker laser- chyba najlepsze z możliwych teraz tylko trzeba znaleźć chwilę czasu na zrzucenie zderzaka i montaż Łee co Ty, trochę wprawy i w 20 min pod blokiem to się robi. Wyciągasz puchę z filtrem powietrza, z drugiej strony opuszczasz w dół zbiorniczek od wspomagania i dasz radę bez większych problemów.
skubiszek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2019 kurde miałem problem z zapięciem żarnika d3s a poza tym muszę zdjąć zderzak, żeby wymienić łącznik między wężami spryskiwaczy xenon. D2S zmieniałem pod blokiem ale d3s ma inne zapięcie ;-/
cinkers Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Aaa chyba, że tak. Ja mam w przedlifcie D2S więc bazowałem na tym.
skubiszek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) tu żarnik jest z zapłonnikiem i zapinasz go takim pierścieniem, Mega ciężko było mi to zapiąć na soczewce jak miałem wyjętą lampę a co dopiero jakbym to robił na aucie Dostęp taki sam ale jak mam się wkurzać to wole zrzucić zderzak i zrobić to bezstresowo i porządnie znalazłem filmik z zapięciem tak jak mówisz, zobaczymy może spróbuje chociaż z jednej strony. Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez skubiszek
skubiszek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2019 operacja zakończona powodzeniem. Wczoraj zrzuciłem zderzak, poprawiłem mocowanie spryskiwacza xenonów bo wężyk był dziwnie poprowadzony i mimo poprawnego zapięcia po podaniu płynu pod ciśnieniem się wypinał. Trochę poprawiłem jego prowadzenie, wpiąłem jeszcze raz i trzyma elegancko ? Zmieniłem również żarniki na osramy, różnica widoczna od razu ale trzeba trochę poczekać na osiągnięcie prawidłowej barwy. Dzisiaj dokonam jeszcze regulacji. Przy okazji udało się ładniej spasować lampy przednie ze zderzakiem i maską ?
skubiszek Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2020 Auto jeździ, obecnie na zimowych oponach. Przymierzam się do wymiany kompletnego zawieszenia. Co prawda nie ma mocnego pukania ale coś tam się powoli odzywa. Wymienie wszystko łącznie z amorami, ich poduszkami a także poduszkami - tulejami sanek. Całkowicie odnowione zawieszenie na pewno poprawi prowadzenie
skubiszek Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor Opublikowano 27 Lutego 2020 i mały up. Niestety spotkała mnie przykra niespodzianka chociaż może i dość spodziewana Zerwało się koło pasowe. Przy okazji wymienione wszystkie paski, rolki, napinacze, pompa wody, termostat, chłodnica klimy. Auto poskładane i testujemy. Chodzi na pewno ciszej i aksamitniej.
pelonek1 Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 W dniu 27.02.2020 o 16:45, skubiszek napisał: i mały up. Niestety spotkała mnie przykra niespodzianka chociaż może i dość spodziewana Zerwało się koło pasowe. Przy okazji wymienione wszystkie paski, rolki, napinacze, pompa wody, termostat, chłodnica klimy. Auto poskładane i testujemy. Chodzi na pewno ciszej i aksamitniej. Przy jakim przebiegu to nastąpiło? Mam w A6 C6 CDYA około 250tkm raczej ORI i zastanawiam się czy nie zrobić tego zanim będzie za późno i gdzieś za granicą się rozleci.
skubiszek Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Opublikowano 9 Listopada 2020 Mi to się stało przy 310tys. Lepiej to zrobić niż czekać aż walnie samo
skubiszek Opublikowano 20 Października 2021 Autor Opublikowano 20 Października 2021 Audisia w połowie września pojechała do innego miasta :-) sprzedana
Rekomendowane odpowiedzi