Jump to content
IGNORED

[B5 AEB] Centralny działa jak chce

Recommended Posts

Posted

Witam,

szukajka naduzyta jednak nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytania...

Od pewnego czasu centralny zamek dziala jak chce! W czasie jazdy powinien sie zamykac i to najczesciej robi. Jak wylacze zaplon to powinien sie otworzyc - czesto nie robi nic. Jak lapie za klamke to powinien otworzyc wszystko a czesto otwiera tylko te drzwi ( ale to dzieje sie mechanicznie poprzez ciegno? ). Jak otwieram z pilota to czasem sie otwiera a czasem nic. Zamykanie z pilota w podobny sposob.

Dodatkowo jak otwieram drzwi to nie zapala sie oswietlenie w podsufitce - zauwazylem, ze jak sie nie pali to centralny nie dziala a jak jest oswietlenie to wszystko ok.

Sprawdzilem bezpieczniki ( wspolny z oswietleniem koffra a tam oswietlenie zawsze dziala )

Wymontowalem modul komfortu i poprawilem luty oraz przejrzalem pompke. Wszystko wygladalo ok :(

Jak recznie zamykam rygiel to w bagazniku slysze delikatne "cyk" zamiast pompki o.O

Sam nie wiem co mam z tym zrobic. Strasznie irytujace, zwlaszcza jak chce otworzyc bak ;P

Ciezko znalezc uzywke modulu o moim numerze.... wie ktos jaki mozna uzyc zamiennik?

Pozdrawiam!

Posted

Witam a mam podobny problem i chciałbym sprawdzić ten moduł komfortu jednak nie bardzo wiem gdzie on sie znajduje . Może ktoś podpowie . Dodam że mam a4 z 95 r Z góry dziękuje i pozdrawiam

Posted

Z tego co sie orientuje to modul komfortu znajduje sie pod siedzeniem kierowcy,pod tapicerka,ale moge sie mylic

Posted

Niema czegoś takiego jak moduł komfortu. Wszystkie bajery macie w pompce centralnego zamka. Pompka jest odpowiedzialna za włączenie lub wyłączenie świateł po otwarciu drzwi, opuszczanie i podnoszenie elektrycznych szyb itp.

Posted

Ja też miałem dziwne jazdy z centralnym i za poradą kogoś z forum poprawiłem luty przy pompce centralnego (wszystkie duże) i działa już 1,5 roku tak jak należy.

Posted

Ja też miałem dziwne jazdy z centralnym i za poradą kogoś z forum poprawiłem luty przy pompce centralnego (wszystkie duże) i działa już 1,5 roku tak jak należy.

i to jest jedyna słuszna metoda i rada :wink4: