skejcikk1 Opublikowano 11 Maja 2019 Opublikowano 11 Maja 2019 (edytowane) Witam, zmagam się od jakiegoś czasu z pojawiającą się kontrolką AirBag na desce rozdzielczej oraz błędami z tym związanymi Address 15 ------------------------------------------------------- Controller: 8D0 959 655 J Component: Airbag Front+Seite 0001 Coding: 01106 Shop #: WSC 06325 1 BÅ‚Ä…d Zapis.: 01578 - Airbag Deactivation Warning Lamp: Passenger Side (K145) 31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent Nie wiem co zrobić żeby pozbyć się tego błędu. Da się coś zrobić bez wyjmowania fotela pasażera? Edytowane 11 Maja 2019 przez skejcikk1
robertin12 Opublikowano 11 Maja 2019 Opublikowano 11 Maja 2019 Teoretycznie dojdziesz bez wyjmowania fotela w podłodze pod fotelem jak odsuniesz na maksa mozesz poruszac wtyczka ale zeby zobaczyc czy nie jest luzna i czemu sie rozlacza trzeba wyjac fotel i podniesc wykladzine, pewnie wtyczka luzno chodzi i jak przesuwasz fotel to sie rozlacza czasami wystarczy ruszyc tylko kabelkiem pod fotelem i skasowac blad kabelkiem u mnie tak bylo jak fotel regulowalem.
skejcikk1 Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Opublikowano 12 Maja 2019 Okej, sprawdzę w wolnej chwili wtyczkę. Dostęp będzie od której strony? Od tylnej kanapy czy z przodu?
skejcikk1 Opublikowano 18 Maja 2019 Autor Opublikowano 18 Maja 2019 Sprawdziłem dzisiaj, wtyczka faktycznie była luźna. Dopialem ją mocniej i było ok. Ustawiałem fotel i wszystko było okej, do czasu. Po przejechaniu kilku (34) kilometrów znowu wyskoczyla kontrolka i ten sam błąd. Będę musiał chyba zdemontować fotel.
Rekomendowane odpowiedzi