Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmiana żarowki pozycyjnej z H6W na W5W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie wiem czy dobry dzial wybralem ale moze sie komus przyda.

Pytalem kiedy na forum czy jest szansa wymienic oprawke zarowki H6W i W5W. Nie ma z tym problemu ale nie pasuja do ori xenonow Valeo standardowe wkrecane oprawki W5W jakie mozna dostac w elektrycznych czy na allegro. Trzeba szukac oprawek wciskanych i bawic sie w zamiane i lutowanie. Trzeba byc nie lada sprawnym manualnie ginekologiem, aby na ori kabelkach wlutowac nowe oprawki :naughty:

W kazdym razie ja polecam inne rozwiazanie dla amatorow ciecia kosztow zaroweczek pozycyjnych. Zaroweczki H6W np BlueVision kosztuja "troszke" a LEDow z tym mocowaniem nie uswiadczylem ani na Allegro ani w sklepach. Kupilem wiec takie:

549566362_2

Info do zdjecia: Zdjecie jest wklejone tylko jako informacyjne. Ja uzylem dokladnie takiego LEDa, nie wiem czy inne tez beda pasowac.

Pasuja one idealnie w ori mocowanie H6W. Na wcisk mozna je zamontowac uprzednio odginajac druciki LEDa tak aby pasowalo do blaszek w oprawie. Jeden drucik wyginamy na dole rownolegle do dolnej krawedzi a 2 drucik odwijamy na bok po krawedzi. Zaroweczka pasuje super, swieci, nie miga i po testach na dziurawych drogach nie luzuje sie i nie wypada.

Polecam rozwiazanie bo bez kombinowania mozna wsadzic LEDY W5W, ktore sa powszechnie dostepne w odroznieniu do H6W.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ten problem rozwiązałem zakładając w ori oprawki H6W Ledy z oprawą BA9S (Dokładnie takie: http://www.natea.pl/product_info.php?cPath=22_31&products_id=45 )

Bez przeróbek nie pasuje ale... szlifujemy jeden z prowadników na gładko i pasuje super.

Zaznaczę że najpierw przez miesiąc jeździłem na próbę z przerobionymi w ten sposób zwykłymi żarówkami 4watt i nic się z nimi nie działo, żadnego przerywania ani braku styku.

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

A nie ma problemu z fisem ? podaj link gdzie to można kupić ?

Opublikowano

Ja nie mam problemu z Fisem bo po prostu go nie posiadam :kox:

Opublikowano

Nie ma problemu z FIS'em. Mam tak zrobione (spiłowane 4 watowe do kupienia na kazdej stacji koszt ok 1 pln/szt :naughty: )od grudnia (czyli już ponad 3 m-ce) i wszystko jest OK :good: Z ledami nie próbowałem (Robert wie dlaczego :naughty:).

• 5 lat później...
Opublikowano

.