Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Powracający Check Engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam ! 

Mam problem od marca z moim nowym samochodem audi a4b5 1.8T AWT 150km. Zalozona nowa instalacja gazowa stag. Na początku zakupu samochodu miałem problem z błedem "przestawienie wałka rozrządu" zostało to naprawione wymiana napinacza łancucha ori oraz paska. Rozrząd ma 38tys nalatane - tak pisze. Przejechałem na tym 1000km w między czasie zregenerowałem turbosprężarke gdyż puszczała olej i znikał płyn . Po odebraniu samochodu z warsztatu po 10km pod domem zaświecił się check engine był tylko jeden błąd (mieszanka za uboga) jeździłem przez tydzień do gazownika żeby zgrała się mapa benzynowa/gazowa . Gdy wszystko juz zrobiłem po 50 km przejechania na gazie (na benzynie po 300km nie wywalało checka - moc była odczuwalna pomiędzy lpg a pb na korzyść benzyny)wczoraj ponownie zapalił się check. Odrazu podjechałem do gazownika i wywaliło te błędy + bląd z rozrządem gdzie był robiony napinacz i po 1000 km nic się nie działo.. Reklamacje mam dopiero za tydzień . Ale boję się jeździć na tym Checku z tymi błędami. Czy ktoś ma jakieś pomysły do czasu wizyty w warsztacie? Dodam ,że pare dni temu chciałem odpalić samochód z rana przy 20 stopniowej temp krecil ale nie odpalil dopiero po cofnieciu kluczyka i odpaleniu ponownie wszystko jest jak nalezy az do dnia dzisiejszego w kwestii odpalania. 

61568377_2431226093773913_2068426928011870208_n.jpg

Edytowane przez MarCinx3

Opublikowano

Uboga mieszanka przez źle wyregulowane lpg. Zrób logi dynamiczne na benzynie 2+33, 115+118 i 3+20 oraz 2+33 na lpg. Prócz tego daj screena z grupy 93. Kupiłeś ori napinacz za ponad 2 koła? :D

Jeśli rzeczywiście masz ori napinacz i dobrze złożony rozrząd to pasuje sprawdzić ciśnienie oleju, bo nim jest sterowany owy wynalazek.

Tu masz odnośnie drugiego błędu http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17072/P0688/001672

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, przem8 napisał:

Uboga mieszanka przez źle wyregulowane lpg. Zrób logi dynamiczne na benzynie 2+33, 115+118 i 3+20 oraz 2+33 na lpg. Prócz tego daj screena z grupy 93. Kupiłeś ori napinacz za ponad 2 koła? :D

Jeśli rzeczywiście masz ori napinacz i dobrze złożony rozrząd to pasuje sprawdzić ciśnienie oleju, bo nim jest sterowany owy wynalazek.

Tu masz odnośnie drugiego błędu http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17072/P0688/001672

Niestety obecnie nie mam mozliwosci zrobic logow gdyz nie mam vaga ( screen z warsztatu robilem ). Tak napinacz 1.500 zł kosztował . Mapa pb gazowa do 5 tys dobrze zrobiona nawet w jednym miejscu ciut bogato. Ten drugi bład może nie będzie taki drogi w naprawie , możliwe ,że czujnik połoenia wałka sie zepsuł ?

Opublikowano
5 minut temu, MarCinx3 napisał:

Mapa pb gazowa do 5 tys dobrze zrobiona nawet w jednym miejscu ciut bogato. Ten drugi bład może nie będzie taki drogi w naprawie , możliwe ,że czujnik połoenia wałka sie zepsuł

Nie ma co patrzeć na mapki, tylko stroi się to na korekty sondy podczas jazdy. Zacznij od odczytania wartości rozrządu w gr.93.

Gdzie takie promocje dają na ori napinacz? Za 1,5 tys to można kupić napinacz febi z łańcuchem i kompletem uszczelek...