Wojtek. Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Witam, odkąd mam swoją A4 zastanawia mnie pewna kwestia. Zawsze gdy samochód złapie temperaturę i wskazówka już jest w pionie, załącza się wentylator. Po zgaszeniu silnika pracuje 2-3 sek. i wyłącza się. Co to jest? Te autka tak mają? Silnik jak coś to 1.9 TDI AWX. Pozdrawiam
Numos Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Hej, u mnie była sytuacja z ciągle pracującym wentylatorem i też zegary pokazywały równiutkie 90 stopni, po podłączeniu komputera pokazywało cały czas 142 stopnie. Układ chłodzenia próbował zapobiegać przegrzaniu stąd włączał wentylator. Wymiana czujnika temperatury płynu chłodniczego załatwiła sprawę ?
Emilianov Opublikowano 13 Czerwca 2019 Opublikowano 13 Czerwca 2019 sprawdził bym też termostat może coś go czasem blokuje, ale raczej tak jak kolega wyżej pisze winny będzie czujnik temperatury
Wojtek. Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2019 Właśnie problem jest dziwny, bo po zgaszeniu I ponownym przekręceniu kluczyka wentylator już nie chodzi. Sprawdzę w najbliższym czasie kompa.
GreGoriO Opublikowano 13 Czerwca 2019 Opublikowano 13 Czerwca 2019 padało ostatnio? to sprawdziłbym jeszcze podszybie i komorę komputera, lubi pływać! częsta usterka w tych autach
Wojtek. Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2019 Przez przypadek tam zaglądałem i jest sucho. Będę musiał sprawdzić ten czujnik.
Rekomendowane odpowiedzi