Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B5 1Z problem ze spreżarka klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Posiadam auto jak w danych przy moim niku a silnik jak w tytule :lol: heh przy zakupie auta zauwazylem ze niesprawny jest klimatronik ale koleszka powiedział ze wszystko jest ok tylko paska od klimy nie ma i to by sie zgadzało z tym że...kumpel zakasał rekawy włozył łapska i powiedział ze koło które powinno sie krecic u mnie stoii ani drgnie i tu sprawa zaczyna się komplikowac bo po rozmowie z ludzmi mowia ze albo samo łozysko albo cała spreżarka do wymiany dzwoniłem w tej sprawie do jakiegos zakladu w Lublinie i najpierw powiedział mi ze naprawa tego bedzie kosztowała krocie a jak zorientował sie po rozmowie ze cos tam jednak juz o tym wiem powiedział ze u mnie to raczej bedzie to łozysko i koszt naprawy u nich wyniesie 250Pln teraz pytam sie tutejszych fachmanów czy to wysoka cena? bo sledziłem troche temat na allegro to używana sprezarke do klimy mozna kupic juz za 300Pln wiec pytam jaki sens jest wymiany łozyska o ile to wogóle łozysko? czy cena jaka krzyknoł za łozysko i wymiane jest dobra? i czy mogł by ktos polecic jakis zakład w Lublinie gdzie sie na tym znaja i nie puszcza mnie z torbami i w samych skarpetkach bo wtedy to ja bede musiał grzać a nie klime uruchamiać :rotfl: pozdrawiam i prosze o jakies podpowiedzi codo problemu... :a4fan:

Opublikowano

wymiana łożyska w klimie 250 zł standard, a sprężarki na Alegro są ze śmietników , sam wybierej :rotfl::rotfl:

zapraszam do Koszalina - 20 % dla Klubowiczów :rotfl::rotfl::quattro:

Opublikowano

heh tak + koszt podrózy to akurat bedzie za tą 20% znizke :rotfl: moja furka pali naprawde mało ale to chyba skórka za wyprawke podróż do koszalina z takim defektem apropo na 60 litrach ropy nie orenżady zrobiłem 1040km :biggrin: wydaje mi sie ze to niezły wynik w dalszym ciągu prosze o namiary jakis dobrych magikow na terenie lublina lub woj Lubelskiego z góry dzieki...i dzieki za zaproszenie Iceman :cool:

Opublikowano
wymiana łożyska w klimie 250 zł standard
IceMan a jak dbać o takie łożysko?Smaruje się czymś?Czy sama sprężarka ma jakiś olej dodatkowy oprócz tego w układzie klimy?
Opublikowano
wymiana łożyska w klimie 250 zł standard
IceMan a jak dbać o takie łożysko?Smaruje się czymś?Czy sama sprężarka ma jakiś olej dodatkowy oprócz tego w układzie klimy?

1.mieć pokrywe po silnikiem :biggrin:

2. mieć pokrywe po silnikiem :biggrin:

3.mieć pokrywe po silnikiem :biggrin:

niema oleju dodatkowego :quattro:

Opublikowano

no i jestem spokojniejszy,,,mam i ja,,,w piątek zakładam parownik a w poniedziałek nabijam już mam nadzieję...to była długa droga...

Opublikowano
no i jestem spokojniejszy,,,mam i ja,,,w piątek zakładam parownik a w poniedziałek nabijam już mam nadzieję...to była długa droga...

życze powodzenia i poczucia chłodu w lali :rotfl::rotfl::rotfl:

Opublikowano

IceMan na pewno Ci się jeszcze pochwalę jak walnie chłodem przez nawiewy :a4fan:

Gość Goodspit
Opublikowano

Jak się przeniosę do 3miasta to już będę miał do Iceman'a blisko :wink: Chociaż moja klima działa ok to nie zaszkodzi sprawdzić od czasu do czasu :wink: Tylko naklejkę a4 muszę nabyć co by móc korzystać ze zniżki :lol:

Opublikowano
Jak się przeniosę do 3miasta to już będę miał do Iceman'a blisko :wink: Chociaż moja klima działa ok to nie zaszkodzi sprawdzić od czasu do czasu :wink: Tylko naklejkę a4 muszę nabyć co by móc korzystać ze zniżki :lol:

dokładnie nic zadarmo :rotfl::rotfl::rotfl: