Kubson3210 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Cześć Jestem posiadaczem Audi A4 B6 1.9 TDI 130KM. Od jakiegoś czasu podczas przyśpieszania na 2 i 3 biegu do 2000 tyś. obrotów słychać jakby takie ciche obcieranie w okolicy skrzyni. Dźwięk podobny do obcierania zębatek, czy czegoś metalowego. Nie jestem specem, nie wiem co by tam mogło taki dźwięk wydawać Biegi wchodzą bez problemu, sprzęgło również, tylko taki cichy dźwięk się pojawia.
kamil-vag Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 A może to słynne szuranie turbiny? Jeśli rzeczywiście z okolicy skrzyni to sprawdź czy nie masz skrzyni GBA, w niej niestety są wadliwe łożyska które zaczynają dokuczliwe szumiec...
Kubson3210 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2019 1 minutę temu, kamil-vag napisał: A może to słynne szuranie turbiny? Jeśli rzeczywiście z okolicy skrzyni to sprawdź czy nie masz skrzyni GBA, w niej niestety są wadliwe łożyska które zaczynają dokuczliwe szumiec... Słynne szuranie, czyli coś nie tak z turbiną? A w jaki sposób mogę sprawdzić jaką mam skrzynię? Silnik 130km i 5 biegów, tylko tyle wiem
kamil-vag Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Tak z turbo, głównie to słychać przy zmianie biegów podczas szybkiego rozpędzania auta... 5 biegów raczej nie dotyczył problem lozysk
kamil-vag Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Poczytaj ten temat: https://a4-klub.pl/topic/299582-b6-awxavf-chrobotanie-po-odpuszczeniu-gazu/
Kubson3210 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2019 Teraz, kamil-vag napisał: Tak z turbo, głównie to słychać przy zmianie biegów podczas szybkiego rozpędzania auta... 5 biegów raczej nie dotyczył problem lozysk Turbo słyszę jak gwiżdżę od kiedy mam auto podczas rozpędzania się, a te zgrzyty, czy lekkie obcierki zaczęły się niedawno. Sam nic nie zdziałam, nie jestem dobry w te klocki, więc oddam auto do mechanika i niech popatrzy co tam może być. Czyli to równie dobrze nie musi być sprawa ze skrzynią?
Kubson3210 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2019 1 minutę temu, kamil-vag napisał: Poczytaj ten temat: https://a4-klub.pl/topic/299582-b6-awxavf-chrobotanie-po-odpuszczeniu-gazu/ U mnie ten dzwiek pojawia się przy przyśpieszaniu na 2 lub 3 biegu, po puszczeniu gazu nie ma żadnego dźwięku.
Rekomendowane odpowiedzi