Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falujące obroty, duzo pali, kopci na czarno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie mam taki problem że dawałem auto do elektromechanika w celu wyczyszczenia i zaadaptowania przepustnicy ponieważ silnik trzymał obroty na biegu jałowym w zakresie 1500-2000 obrotów. Po wyczyszczeniu i zaadaptowaniu zaczeły sie dziać dziwne rzecz. A mianowice: obroty zaczęły falowac miedzy 200 a 1200 obrotów ( dosyć często gasnął na biegu jałowym). Jak falowały obroty to z rury zaczął wydobywać się czarny dym ( czasamy siwy. Sprawdzałem stan zbiorniczka wyrównawczego i jest ciągle tyle samo ). Dodatkowym problemem jest to ze po zatankowaniu na rezerwie za 120 zl paliwa i przejechaniu ledwo 100Km znowu pali sie rezerwa ( choćby palił 12 litrów a jężdżę spokojnie). Byłem u kolegi i podłaczył komputer i wyszły błędy jakie pokaże poniżej w linku. 

P.s wersja silnika to 1.8 ADR 125 KM

20190619_221502.jpg

Opublikowano
27 minut temu, Vision napisał:

Witam. Jak w temacie mam taki problem że dawałem auto do elektromechanika w celu wyczyszczenia i zaadaptowania przepustnicy ponieważ silnik trzymał obroty na biegu jałowym w zakresie 1500-2000 obrotów. Po wyczyszczeniu i zaadaptowaniu zaczeły sie dziać dziwne rzecz. A mianowice: obroty zaczęły falowac miedzy 200 a 1200 obrotów ( dosyć często gasnął na biegu jałowym). Jak falowały obroty to z rury zaczął wydobywać się czarny dym ( czasamy siwy. Sprawdzałem stan zbiorniczka wyrównawczego i jest ciągle tyle samo ). Dodatkowym problemem jest to ze po zatankowaniu na rezerwie za 120 zl paliwa i przejechaniu ledwo 100Km znowu pali sie rezerwa ( choćby palił 12 litrów a jężdżę spokojnie). Byłem u kolegi i podłaczył komputer i wyszły błędy jakie pokaże poniżej w linku. 

P.s wersja silnika to 1.8 ADR 125 KM

20190619_221502.jpg

Wyjął wyczyścił? czy tylko popsikał spreyem do rury ?  Poskładane to szczelnie jest, może coś nie wpiął ?

PS: Wyjmij przewody od cewki i sprawdź czy  oleju nie ma w tych kanałach ze świecami.

PS2: Jak masz możliwość to sprawdź działanie przepływomierza od kogoś kto ma sprawny. 

Edytowane przez MM1311

Opublikowano
  • Autor

Czy wyjął i wyczyścił czy tylko popsikał to nwm bo auto mu zostawiłem więc nie mam 100% pewnosci.

Raz olej był w kanałach gdzie są świece ale po wymianie uszczelki pod klawiaturą problem zniknął.

Przepływkę założyłem nową chińską ale jak po tygodniu padła to teraz założyłem z boscha.

I zapomnialem dodać że po skasowaniu błędów auto jeździło idealnie przez tydzień a potem problem powrocil. Jak odepne klemę z akumulatora na noc to jeździ normalnie z 2 dni i znowu to samo

Opublikowano

Ciężko wróżyć czy jakiś kabel (czujnik) jest walnięty czy może już sam komputer.

Opublikowano
  • Autor

Ja bym obstawiał komputer. Tylko pytanie czy jak go wymienie to trzeba kompem ustawiać go?

Opublikowano
24 minuty temu, Vision napisał:

Ja bym obstawiał komputer. Tylko pytanie czy jak go wymienie to trzeba kompem ustawiać go?

Jak dobierzesz taki sam komputer (sterownik) to powinno być plug&play.   tylko czasem sprawdź czy masz  immobilizer  bo to może być tylko problemem. 

Opublikowano
  • Autor

Raczej nie mam immobilizera bo ja zawsze auto otwieram i zamykam poprzez wsadzenie kluczyka do drzwi i przekręcenie go