Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Problem z lewym światłem stop

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.

Przeszukałem całe forum i nie spotkałem się z tego typu problemem więc rozpoczynam nowy wątek :confused4:

Mam taki problem: w A4 Avant 2003 nie świeci mi się lewe światło stopu. Sprawdzałem żarówki, bezpieczniki- wszystko jest ok, ale mimo to światło nie działa. Wszystkie pozostałe żarówki w lampie świecą prawidłowo. Na konsoli cały czas wyskakuje mi informacja, ze jest tego typu problem. Spotkał się ktoś może z tego typu przypadłością?? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

Marcin

Posted

prąd na sykach jest? Miernik do ręki lub próbówka i sprawdzaj.

Posted

Sprawdzałem żarówki

a Jak sobie sprawdziłeś zarówkę stopu ? wymienialeś Ją ?

Posted

Sprawdzałem żarówki

a Jak sobie sprawdziłeś zarówkę stopu ? wymienialeś Ją ?

dobre pytanie :) wymień i zobacz :)

a jak wymieniałes to trzeba miernikiem posprawdzać czy prąd dochodzi

a jak nie to szukać :) w kablach ;)

Posted

Ja mam w jednej lampie zawsze troszkę pary. Jak solidnie popada kilka dni to swiatło przestaje działać. Zabezpieczenia wykrywaja zbyt duży upływ prądu i odłączają odbiornik. Sprawdz czy nie masz troszkę wody...

Posted

Witam serdecznie.

Przeszukałem całe forum i nie spotkałem się z tego typu problemem więc rozpoczynam nowy wątek :confused4:

Mam taki problem: w A4 Avant 2003 nie świeci mi się lewe światło stopu. Sprawdzałem żarówki, bezpieczniki- wszystko jest ok, ale mimo to światło nie działa. Wszystkie pozostałe żarówki w lampie świecą prawidłowo. Na konsoli cały czas wyskakuje mi informacja, ze jest tego typu problem. Spotkał się ktoś może z tego typu przypadłością?? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

Marcin

U mnie przy odpalaniu wywala coś takiego :

dsc00475ifp.th.jpg

Faktycznie nie swieci lewa zarowa od stopu. Nie wiem zbytnio jak zabrac sie do wyminy zarówki...

Posted

wiesz mi że proste... jak zrobisz raz to zaoszczędzisz na zawsze - było chyba w warsztacie

Posted

wiesz mi że proste... jak zrobisz raz to zaoszczędzisz na zawsze - było chyba w warsztacie

Odkręciłem opisana w warsztacie srubencje...ale jakos nie chce zbytnio to wszystko wyskoczyc z zatrzasków :/

Posted

odchylaj w bok i ciągnij do siebie... no i poszukaj schematów - bo jak się wie jak to wygląda to jest łatwiej...

Posted

Zrobione :)

Dziekuje za porady :hi:

Posted

I co w końcu było nie tak ?

Posted

I co w końcu było nie tak ?

Przepalona - ale nie do konca-bo wlokno całe- żarówka od stopu.

bremch licht - stop swiatło

bremslicht links - j.w. lewe. :)

Jaka szkoda ze nie znam niemieckiego :/

Po wymianie zarówki wszystko wrociło do normy :))