Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Po uruchomieniu gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jak w temacie.

Sytuacja dokładnie wygląda tak:

1. Włączam zapłon i wszystkie kontrolki słabo świecą, klimatronik to samo - jakby siadał akumulator:/ - jednak odpala wtedy bezproblemowo i zaraz po tym (ok 1 sek.) gaśnie. Mogę dodać gazu (dojdzie do 2 tys obrotów) i tak zgaśnie - idealnie jakby coś z immobilizerem.

2. Włączam zapłon, wszystkie kontrolki zapalają się normalnie i normalnie odpalam.

Czasami niestety za kilkudziestym razem dopiero zapalą się normalnie kontrolki ( wtedy wiem, że odpalę)

Kontrolka od immobilizera normalnie się zapala i gaśnie - brak błędów po sprawdzeniu VAGiem.

Błędy silnika po sprawdzeniu VAGiem to:

00626 - Glow Plug Indicator Light (K29)

31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent

17978 - Shareware Version. To decode all DTCs

P1570 - 35-10 - Please Register/Activatr - Intermittent

Co może być walnięte? Pomocy..

Aha.. Zapomniałem dodać, że gdy jest w tym 1 etapie (że nie odpali) to zaczyna mrugać kontrolka od problemów z układem hamulcowym.

Opublikowano
:szukaj: myśle że jednak to immo
Opublikowano

kolego miałem podobny problem, elektryk w immobilajzerze pogrzebał i teraz gra-tak jakieś styki są czy cuś.

gdzieś powinno b jak zdemontować kierownicę i bezpośrednio do immo się dostać-tam jakieś styki się poprawia i po kłopocie-kiedyśto czytałem-musisz poszukać na 100% jest

zobacz tu-

http://www.a4-klub.pl/smf/immobilizer-t2784.105.html

powodzenia

Opublikowano

Ja też obstawiam na immo :gwizdanie: A jak zapali i zgaśnie to kontrolka od immo nie mruga? :naughty:

Opublikowano

Albo siadła stacyjka (wypalone styki), albo akumulator się już kończy :gwizdanie:

Opublikowano

ja obstawiam immo jak by to byl aku to by nie zapalil[br]Dopisany: 15 Marzec 2009, 14:19_________________________________________________ja tez mialem ze zapalil zgasl i wyszly luzne styki na immo

Opublikowano

ja mialem podobny problem. mechanik wymienil kostke w stacyjce bo byla wyrobiona i teraz juz jest wszystko ok.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem ten sam problem: przekręcenie kluczyka na rozrusznik, odpala wporządku, nic nie świeci, póżniej cofnięcie i wszystko gaśnie-wogóle nie mogłem stacyjnki włączyć żeby świece grzać bo rozłączało. Jazda do elektryka-wymiana kostki w stacyjce i narazie jest wporządku.