Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaka grubosc dystansu na tylna os zeby felgi 17x7,5" ET56 225/45 ladnie wygladaly i miescily sie w nadkolach? Maja ladnie szeroko stac ale nie chce zeby po obnizeniu opona tarla po nadkolu wiec nie moze byc na styk. Nie wiem czy w ogole przy takim spie.....nym ET da sie cos sensownego zrobic, ale mialem okazje, felgi kupilem tanio i teraz trzeba je wpasowac

pzdr :a4fan:

Posted

dystans od 14mm - 21mm

Posted

wiec chyba bedzie 17mm przod 20mm tyl..

Posted

Możesz dać wszystkie takie same 17 mm i powinno być dobrze.

Posted

Osobiście zrobiłbym takie żeby wszędzie było ET35, czyli 21mm.

Posted

Tak jak lukaszr napisał przód i tył po 21mm. Wtedy będzie wystawało jak przy ET35 i przy 7,5" feldze będzie OK :wink4:

Posted

no o dokladnie 21mm bedzie trudno wiec prawdopodobnie bedzie 2x20mm albo 17mm przod 20mm tyl, nad tym sie jeszcze zastanowie, dzieki za odpowiedzi :a4fan:

Posted

Tego jednego milimetra, to chyba nikt nie zauważy :wink4:

Posted

Przy jakim max. ET felga nie będzie obcierać błotnika z zewnątrz ( przód i tył) ??

Mam ori Alu 16 cali z ET 45. Zastanawiam się jakich max. dystansów moge użyć.

Posted

zalezy od szerokosci felgi i opony

Posted

Jeśli autor pozwoli to podłączę się pod temat, żeby nie zaśmiecać forum podobnym... :gwizdanie:

Wczoraj dojechał do mnie nowy felunek na lato - ORI RS4 18'' ET43 (8JX18H2) :kox: i chciałem Was zapytać czy zakładać dystanse (B7). Do ET35 brakuje tylko 8mm i zastanawiam się czy to będzie bardzo widoczne, no i oczywiście czy nie będzie żadnych obcierek? :mysli:

Posted

Tak jak lukaszr napisał przód i tył po 21mm. Wtedy będzie wystawało jak przy ET35 i przy 7,5" feldze będzie OK :wink4:

Skoro napisał to po kiego przepisujesz to samo :decayed:

Co do dystansów..śmignij do dobrego tokarza niech Ci wyrzeźbi..z allegro kolesie to mają chore ceny :thumbdown:

Posted

ORI RS4 18'' ET43 (8JX18H2)

Na takim rozmiarze 18-tek, B7 wyjeżdża z fabryki, więc bez dystansów nie będzie żadnych obcierek.

Posted

ok, jutro odkręce felge ,sprawdze cotam piszą .

sprawdziłem felge . ( niestety z planów zakupu na lato 17 "czy 18" nic chyba nie wyjdzie i musze przemęczyć sie na tym co mam:) )

szer . 7 " , średnica 16 " ET 45 , opony 205 /55

Podjcie prosze max jaki dystans moge wsadzić żeby nie tarło .

dzięki i pozdrawiam

Posted

ok, jutro odkręce felge ,sprawdze cotam piszą .

sprawdziłem felge . ( niestety z planów zakupu na lato 17 "czy 18" nic chyba nie wyjdzie i musze przemęczyć sie na tym co mam:) )

szer . 7 " , średnica 16 " ET 45 , opony 205 /55

Podjcie prosze max jaki dystans moge wsadzić żeby nie tarło .

dzięki i pozdrawiam

Spokojnie możesz 35 mm wsadzić :tongue4:

Posted

:) czy te 35 mm to nie za dużo ? ET bedzie "10". myślałem o 20mm,max 25 mm.

Będzie tak jak u mnie i nie będzie za dużo. Ja mam u siebie przy 7" feldze dystanse 25 mm przy ET35 także policz sobie :tongue4: Pisałem już wiele razy że prócz ET ważna jest też szerokośc felgi.