kamykprzemek Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Witam serdecznie. Jako że silnik w mojej b6 padł i nie opłaca się go naprawiać znalazłem na internecie b7 za nieduże pieniądze ale jest anglikiem zarejestrowanym w Polsce. Jest ktoś w stanie mi pomóc jak przełożyć kierownicę na lewą stronę i jak wygląda sytuacja prawna? Co dalej z takim autem? Kusi mnie ponieważ myślę że z mojej b6 cały środek bym miał gotowy do przełożenia
george Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Kupujesz anglika, wyciągasz co potrzebujesz, wrzucasz swój silnik i złomujesz. Bez silnika nie przyjmą Ci. B7 ma inną elektrykę i elektronikę. Skoro masz 2,5 w V6, to kup anglika albo po strzale AVF Q i masz kompletnego dawcę.
kamykprzemek Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Opublikowano 30 Lipca 2019 14 godzin temu, george napisał: Kupujesz anglika, wyciągasz co potrzebujesz, wrzucasz swój silnik i złomujesz. Bez silnika nie przyjmą Ci. B7 ma inną elektrykę i elektronikę. Skoro masz 2,5 w V6, to kup anglika albo po strzale AVF Q i masz kompletnego dawcę. Chodzi mi o to że w tej b6 rdza już jest A tamta b7 jest w bardzo dobrym stanie. Czym jakbym ja kupił i chciałbym przełożyć środek z mojej b6 to czy jest taka możliwość? Podobno taka sama jest w środku b6 i b7
george Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Przede wszystkim musisz mieć wiązkę od wersji EU. Niech potwierdzi ktoś bieglejszy w temacie czy są jeszcze inne przeciwwskazania oprócz brakującej wiązki. Koszt robocizny to jakieś 2,5-3 k PLN. Licz się z tym, że przy sprzedaży musisz poinformować o przekładce. W przypadku zatajenia tego faktu sprawa jest z góry wygrana d gdyby nowy właściciel chciał zwrot pieniędzy.
paolo555 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Chciałby kupić audi A4 B6 1.8T z bex quattro anglika i przerzucić silnik skrzynie i napęd do a4 b6 1.8t avj. Czy to jest możliwe jakie są komplikacje możne ktoś to robił i może pomóc??? I czy quattro i wał od sedana pasują do kombi.. Pozdrawiam..
george Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 W dniu 2.08.2019 o 16:16, paolo555 napisał: Chciałby kupić audi A4 B6 1.8T z bex quattro anglika i przerzucić silnik skrzynie i napęd do a4 b6 1.8t avj. Czy to jest możliwe jakie są komplikacje możne ktoś to robił i może pomóc??? I czy quattro i wał od sedana pasują do kombi.. Pozdrawiam..
paolo555 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 W dniu 4.08.2019 o 23:31, george napisał: To by było z quattro na quattro. Czy jest możliwe??
george Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 @paolo555 jeżeli przerzucasz silnik, skrzynię, dyfer to zagada. Wał też powinien podejść z sedana - ten sam rozstaw osi. Przełóż heble z BEXa - są większe.
Rekomendowane odpowiedzi