mattii85 Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Myślę ze poprzedni właściciel wyłączył ostrzeganie z powodu założenia klocków bez czujników zużycia (przewody są zaizolowane). Czy można to jakoś włączyć vag? Zbliża mi sie wymiana i nie wiem czy warto kupić klocki z czujnikami.
jarek3251 Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 jak znam zycie to to jest cały czas włączone wystarczy pewnie podpiąć klocki z czujnikami
adamq Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Można to VAGiem przekodować. Wejdź do 17-Instruments, i zmodyfikuj kodowanie w ten sposób: * ??xxx: Options (< MY 1999) o +01 = Brake Pad Warning active o +02 = Seatbelt Warning active o +04 = Washer Fluid Warning active o +16 = Navigation active
Cineksik Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 zrób prosty test, ściągnij izolację z tego przewodu i przyłóż do masy - powinno zaświecić na desce (wątpię, żeby on to Vagiem wyłączył)
mattii85 Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Opublikowano 21 Marca 2009 Na desce nic nie świeci nawet przy przekręceniu kluczyka w stacyjce... A w tej grupie 17-Instruments mam wpisaną wartość kodu 40 może ktoś wie jaka tam powinna być wartość, wole sie upewnić przed zmianą kodowania...
Rekomendowane odpowiedzi