Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Buczenie przy 148km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czyli jak od początku pisałem, reklamuj je.

Edytowane przez Langista
Opublikowano

To nie będzie takie proste ? dzwoniłem do Oponeo tu w Niemczech mieli mi dać znać do końca tygodnia czy się wgl opłaca i cisza... Jeżeli mi nie uznają to muszę pokryć koszty wysyłki czyli 2x jakieś 60 euro ? 

Opublikowano

Jak mają nie uznać, jak po zmianie opon wszystko wróciło do normy, i wysyłka nie będzie 60€ kosztować, bez przesady.

Opublikowano
W dniu 3.09.2019 o 06:57, Langista napisał:

Jak mają nie uznać, jak po zmianie opon wszystko wróciło do normy, i wysyłka nie będzie 60€ kosztować, bez przesady.

Niestety nie uznają... Szkoda gadać.  Nie ważne dziś jadac zauważyłem podobne buczenie do poprzedniego ale przy 35 nie patrzyłem nawet do jakiej predkosci. Jadąc jest lekka wyboja i jak podnosi samochód i opada silnik jest ta masa całą to także słychać takie buczenie czyżby łożysko dawało się we znaki ? 

Opublikowano

Skąd wiesz że nie uznają? Gdzie kupiłeś te opony? Z łożyskiem niestety nie taka prosta sprawa żeby zdiagnozować. Musiał byś mieć pewność, że buczenie dochodzi konkretnie z tego koła, bo tak to możesz wymieniać wszystkie 4 i okaże się że nie to było winne, a sam pisałeś że po zmianie na inne koła z innymi oponami był spokój.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
1 minutę temu, Langista napisał:

Skąd wiesz że nie uznają? Gdzie kupiłeś te opony? Z łożyskiem niestety nie taka prosta sprawa żeby zdiagnozować. Musiał byś mieć pewność, że buczenie dochodzi konkretnie z tego koła, bo tak to możesz wymieniać wszystkie 4 i okaże się że nie to było winne, a sam pisałeś że po zmianie na inne koła z innymi oponami był spokój.

To jest tak był spokój przy 147-152 nie skupiłem się na niższych prędkościach dziś jechałem bez radia i słyszałem właśnie coś takiego. Ciężką sprawa oddam do mechanika niech on się głowi niech sprawdzi felgi bo ma wyważarka jak coś to zawiozę do ludzi którzy felgi robią bo na felgach mam dużo odważników naprawdę dużo 

Opublikowano
W dniu 25.09.2019 o 22:00, Langista napisał:

A więc prawdopodobnie zaczyna sypać się łożysko. Gadałem z mechanikiem przez telefon ma mi to sprawdzić dokładnie ale jadąc po rondzie nasila się zjeżdżając z ronda jest ciszej i w różnych prędkościach występuje jak i podczas zwalniania do 0 (hamowania) opony napewno nie będą bo są całkiem nowe i mają przejechane może z 1000 km jak nie mniej. Wspominał że tam są te łożyska w całości z piasta chyba i że żeby je było mocno słychać to jeszcze z rok musiałbym na tym pojeździć jeżeli to jest dokładnie to. Dam znać co wyjdzie za 2 tygodnie bo wtedy będę to sprawdzał z mechanikiem