KPJ15 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 witam mam problem od wczoraj wieczora do dziś zszedł mi płyn chłodniczy, wczoraj przy wymianie oleju zauważyłem , że są pojedyncze krople płynu chłodniczego na silniku, powycierałem wszystko następnie wczoraj jeździłem trochę i nic się nie działo, rano odpalam samochód i po chwili kontrolka niskiego stanu płynu, gdy wyjechałem z garażu była dość duża plama, na kanale zobaczyłem takie coś, nie mam pojęcia co to jest, ktoś ma jakiś pomysł co mogło paść?
Emejcz Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 Te twoje foteczki nie pokazują elementów układu chłodzenia więc nic nie widać. Szukaj gdzie leci organoleptycznie i tyle. Taki wyciek znajdziesz bez problemu. Patrząc, że to od strony wydechu to spora szansa, że to plastikowy krócieć z tyłu bloku puszcza. 1
KPJ15 Opublikowano 4 Września 2019 Autor Opublikowano 4 Września 2019 Juz doszedłem do tego, uszczelka pod czujnikiem poziomu płynu chłodzącego, wymieniłem uszczelkę i wszystko elegancko
Rekomendowane odpowiedzi