Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BLB wymiana turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

w moim 2.0tdi BLB pada turbo , caly czas mam blad overboost a wszystko inne zostalo juz wymienione , przy 3k rpm auto wpada w tryb serwisowy , podejrzewam ze zmienna geomtria nie dziala jak powinna

chcialbym wymienic turbo na nowke sztuke , tutaj moje pytanie czy ,  i od jakich kodow silnikow moge zalozyc turbine i czy moge zalozyc rozniez od wersji 170Km bez zadnych przerobek ?

pozdrawiam

Edytowane przez Qbaqba

Opublikowano

Kolega rozważał czyszczenie / regenerację?

Opublikowano
  • Autor

rozwazalem to rowniez ,choc slyszac ceny ( mieszkam w uk ) to jest niewielka roznica kupujac nowe , moge ja za bardzo male pieniadze wyciagnac u znajomego i wyczyscic , jednak nie wiem czy to cos pomoze :( widzialem filmiki na yt z czyszczenia takich turbin i faktycznie pprzy wiekszych przebiegach geometria jest cala zapieczona , u mnie tez ten actuator , niestety nei wiem jak sie nazywa to w polsce , chyba gruszka , to cudo przy turbinie ktore sie porusza w gore i w dol sterujac nia , jest troche zapieczone , nie chodzi tak plynnie jak powino

Edytowane przez Qbaqba

Opublikowano

Moja czyscilem w poleconym tu na forum warsztacie  zrobiła już 40k. Ale jak Ty jesteś w uk to jest inna historia. Jaki masz przebieg?

Edytowane przez hager84

Opublikowano
  • Autor

przebieg to 285k km , problem mam w tym ze jest mega ciezko znalezc tutaj mechanika ktory to dobrze ogarnie , jesli juz jest to ceny naprawde zwalaja z nog :) do BLB jest dosc ciezko kupic tutaj turbine , owszem sa ale zastanawialem sie czy przy inych kodach silnikow ta turbina az tak sie rozni , kiedys natrafilem na temat turbo od 170km odmiany i podobno przy malych przeroback tez podejdzie jedank wolalbym taka ze ja zakladam i jest git :)

Opublikowano

P&p będzie tylko ori turbo, wszystko inne wymaga pewnych przeróbek, zmiana spływu oleju, zmiana kolektora, przerobienie flansza wydechu. Jeśli w UK taki problem z turbo to zakup w pl i niech Ci ktoś wyśle. Jak masz pojęcie o mechanice to sam ją wymienisz, nawet bez kanału. 

Opublikowano
  • Autor

a czy dostane gdzies online katalog czesci z nr oem ? nie chce popelnic bledu przy zamawianiu , wybor padl na ori nowke do BlB