Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Car audio Wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów wymieniłem głośniki w drzwiach ale dalej gra to jak jamnik z lat 90 pytanko jest czy ktoś próbował np:odłączyć i  zastąpić oryginalny  wzmacniacz jakimś większym żeby tylko ruszył głośniki w drzwiach wszystko jest wygłuszone matami w środku drzwi jak i pod tapicerką głośniki zakupiłem model i radio oryginalne miało je niby ruszyć ?Dzięki za podpowiedz i pozdrawiam?

Model RL-CS6.5 grund zero

Linia modelowa REDLINE

Opublikowano

Fabryczne wzmaki to niestety taki efekt, do tego kiepski sygnał z tunera. Możesz to rozwiązać wzmakiem z procesorem (niezbędna moc dla głośników + korekta sygnału).

Kolega tutaj sprzedaje rozwiązanie p&p na te bolączki: 

Chyba, że więcej $$ do przeznaczenia masz to polecam wyższe serie Match'a, ewentualnie wzmak i proc osobno (jeszcze więcej $$ ?)

Opublikowano
  • Autor

Ale jest poprawa na tym zamienniku i czy trzeba coś kodować jeszcze ?

Opublikowano
37 minut temu, Szumi83 napisał:

Ale jest poprawa na tym zamienniku i czy trzeba coś kodować jeszcze ?

Match'a akurat wpinasz plug&play przy tunerze w bagażniku i on wtedy przetwarza sygnał jednostki i przejmuje funkcję wzmacniacza, kodować nic nie trzeba. Z racji tego, że jest procesor dźwięku przy wzmaku, co jest ogromną zaletą, to proc się dostraja/konfiguruje do systemu i głośników odpowiednim programem (w studiu Car Audio pomiar z mikrofonem), aby uzyskać odpowiedni efekt. Match PP41DSP ma akurat kilka ustawień fabrycznych, które można sobie wybrać samemu wg. preferencji, wyższe modele się dostraja tak jak napisałem z pomiarem. Miałem PP41DSP i różnica jest bez porównania po wpięciu go przy tunerze już na fabrycznych głośnikach, teraz PP62DSP u mnie jeździ i na dniach razem z Focalami będę dostrajał.

Opublikowano

Jest jeszcze taka opcja, że te głośniki które kupiłeś to tani budżet i dlatego Ci to nie gra. Zacząłbym w takiej kolejności zmiany: fabryczne głośniki + wygłuszenie -> wymiana tweetera + wzmak z DSP -> inne niefabryczne głośniki, ale nie ładować się w tani budżet.

Edytowane przez l2k2

Opublikowano
  • Autor

Dzięki jutro spróbuje skontaktować się z Twoim kolegą i wezmę jak ma jeszcze na sprzedaż ten Wzmacniacz Match z góry wielkie dzięki odezwę się jak założę go u siebie 

Opublikowano

Ja miałem u siebie procesor z wbudowanym wzmacniaczem Helix pp50dsp. Rzeczywiście, w porównaniu do tego co było przed jego montażem różnica jest na duży plus. Nie tyle, co pod względem mocy, a możliwościami korekcji dźwięku. Teraz planuję sprzedać Helixa i kupić sam wzmacniacz o większej mocy.