Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Skrzypienie przednie prawe koło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AFN 1,9 TDi 110 KM rok 1996 skrzypi mi przednie prawe kolo przy skręcie i przy naciskaniu na błotnik przy tym kole nowe amorki przód nowa sprężynka i nadal skrzypi po wymianie amorka jest ciszej ale nadal skrzypi jak hamuje czy przyspieszam jedzie ładnie prosto nie ściąga nie puka tylko skrzypi co to możne być?? :mysli:

Opublikowano

wahacz

Opublikowano

pewnikiem jeden z dolnych :wink4:

Opublikowano
  • Autor

jak moge to samemu sprawdic zebym wiedzial ktory to??

Opublikowano

najlepiej trzeba by wjechać na jakis kanał.Jakiś łomik w reke czepiasz tak aby opór był na wachacz,sprawdzasz kazdy po kolei i zobaczycz ktoremu co tam dolega...Ja bynajmniej tak co jakis czas sobie sprawdzam zawieszenie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

solarek po raz kolejny dzięki a w stacji diagnostycznej mi to sprawdzą??

Opublikowano

jak najbardziej Ci sprawdza i to za pare zł.Znajomy był na stacji kontroli ostatnio to mu sprawdzili zawieche i amory za 20 zeta :shocked: nie wiem jak cena bedzie sie przedstawiac w Twojej miejscowości.Blizej Cieplejszych dni i ja sie wybieram na gruntowniejszy przegląd :kox:

Opublikowano
  • Autor

nieprzeszkadza mi to w jezdzie ale strasznie drazni i musze to zrobic a niechce na slepo czegokolwiek wymieniac bo to mija sie z celem

Opublikowano

podjedz na stacje to może za pare groszy Ci sprawdza gruntowniej samochod zawieche itp. :hi:

Opublikowano
  • Autor

tak właśnie uczynie :notworthy:

Opublikowano

Żeby doraźnie, na teraz zlikwidować skrzypienie to weź nabierz do strzykawki oleju,

zrób dobry uczynek podlewaruj przód auta i zdejmij koło ( jedne i drugie)

w pękniętą gumę końcówki przegubu wahacza wciśnij olej ze strzykawki - to półśrodek ale skrzypienie na jakiś czas ( do wymiany wahaczy) zniknie. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

a nieuszkodzi to koncowki wachacza??

Opublikowano

Jak jest popękana guma ( mówię tu o dolnych wahaczach ) na końcówkach od strony tarczy hamulcowej to i tak już nie zaszkodzisz, innymi słowy czeka Cię wymiana wahaczy, a doraźnie olej i strzykawka pomoże na skrzypienie.

Opublikowano

to dolny wahacz ten krotszy z wypustkiem, nie banan!! wymienisz i cisza no i bezpieczniej i przy okazji sprawdz pozostale bo banan pewnie tez na wykonczeniu jesli jeszcze nie stuka to niebawem zacznie....

Opublikowano
  • Autor

oki panowie dziekuje serdecznie za pomoc :notworthy: :notworthy: :notworthy::hi:

Opublikowano

mialem podobna sytuacje, te skrzypienie to napewno dolny wahacz. Tak jak koledzy pisza zabieg ze strzykawka pomoze u mnie jak narazie 3tys km i nie slychac skrzypienia. Ale i tak czeka go wymiana.

Opublikowano
  • Autor

jak wpadnie troche gotoweczki to wymienie narazie w weekend sprobuje powalczyc ze strzykawka jak znajde przyczyne to dam znac

Opublikowano

Panowie a co powiecie na to, ze wymieniłem całe zawieszenie z prawej strony tzn wszystkie wahacze koń. drązka i drązek, wszystko lamforder wiec nie jakac kicha, no i dalej skrzypi tak jak koledze. ;(

Opublikowano

Panowie a co powiecie na to, ze wymieniłem całe zawieszenie z prawej strony tzn wszystkie wahacze koń. drązka i drązek, wszystko lamforder wiec nie jakac kicha, no i dalej skrzypi tak jak koledze. ;(

ozi moze sprezyna amortyzatora?

Opublikowano

no własnie nie wiem i juz nie mam pomysłu :kwasny: