Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zestaw montażowy skrzyni 0B5 (S-Tronic Quattro)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Poszukuje kogoś kto posiada zestaw do montażu skrzyni biegów (odpowiednie ustawienie koła dwumasowego i sprzęgła). Składa się on z trzech elementów i wiem, że jest dokładany do kompletnych zestawów dwumas + sprzęgło (Luk i Sachs) - przynajmniej dla manualnej skrzyni

LuK w swojej instrukcji obrazkowej oznacza ten zestaw numerem: 400 0537 10

Chciałbym kupić / wypozyczyć na max. dwa tygodnie

Na Allegro taki kompletny zestawik (bez żadnej reklamy etc.):

DWUMASA-SPRZEGLO-AUDI-A4-ALLROAD-B8-2-0-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 2379 zł - DWUMASA SPRZĘGŁO AUDI A4 ALLROAD B8 2.0 TFSI (7839066622). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo...

Werkzeug-thema-1634x919px.jpg

Edytowane przez shevu

Opublikowano

Tam nie ma sprzęgła.

Wymieniasz tylko dwumas i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Wiem, konstrukcję swojej skrzyni znam już bardzo dobrze. Ten zestaw służy do pozycjonowania koła dwumasowego. 

Opublikowano
W dniu 11.09.2019 o 00:02, shevu napisał:

Wiem, konstrukcję swojej skrzyni znam już bardzo dobrze. Ten zestaw służy do pozycjonowania koła dwumasowego. 

A niby co tam chcesz pozycjonować? Wrzucasz dwumase na wałek w skrzyni, wkładasz półoś i pakujesz skrzynie na auto i dokręcasz 6 śrub M10, albo M8, nie ma tam żadnego centrowania, pozycjonowania :).

Opublikowano
  • Autor

Jeśli faktycznie nie trzeba to super. Patrzyłem na film instruktarzowy z LUK-a ;) 

Spójrz od 12:40

BTW. Dla mojego silnika koło dwumasowe jest na 3 śrubach

Edytowane przez shevu

Opublikowano
W dniu 12.09.2019 o 20:50, shevu napisał:

Jeśli faktycznie nie trzeba to super. Patrzyłem na film instruktarzowy z LUK-a ;) 

Spójrz od 12:40

BTW. Dla mojego silnika koło dwumasowe jest na 3 śrubach

No to dlaczego masz wpisane w profilu, że masz skrzynie automatyczną S-Tronic zamiast manual? :facepalm:

Getriebe ausbauen, Fahrzeuge mit 6-Zyl. TDI-Motor.pdf Flanschwelle links aus- und einbauen.pdf Getriebe ausbauen, Fahrzeuge mit 4-Zyl. Benzinmotor.pdf Getriebe einbauen.pdf Anzugsdrehmomente für Getriebe.pdf

Edytowane przez Fr0styyy.

Opublikowano
  • Autor

Mam taką jak w opisie. Natomiast - z tego co mi wiadomo - zestaw do pozycjonowania jest też do dwumasy w mojej skrzyni 

Opublikowano
2 godziny temu, shevu napisał:

Mam taką jak w opisie. Natomiast - z tego co mi wiadomo - zestaw do pozycjonowania jest też do dwumasy w mojej skrzyni 

Tam nie ma czego pozycjonować, wkładasz dwumas na wałek atakujący w skrzyni, zakładasz skrzynie na auto i przykręcasz koło zamachowe 6 śrubami przez otwór między silnikiem a skrzynią. Wszystko jest opisane w "Getriebe einbau".

edi.jpg

Edytowane przez Fr0styyy.

Opublikowano
  • Autor

No to idealnie w takim razie :)  Dzięki bardzo za info.

Masz jakieś porady jeśli chodzi o wyciąganie skrzyni? Gdzieś wyczytałem, że są jakieś problemy z dostępem do górnej śruby na skrzyni(chyba?) 

Opublikowano

Jedyne problematyczne śruby to te od rozrusznika, ale wystarczy łamana płaska grzechotka i 16 i da się bez problemu dojść, chociaż trochę trzeba pokręcić. Od góry też nie ma żadnego problemu, bo wyciągasz DPF i jest do wszystkiego dostęp, oczywiście najpierw wyjmij całe podszybie, wtedy będziesz miał więcej miejsca.

Za wiele na zdjęciu nie widać, ale problemu z wyjęciem tego nie ma :).

20190719_201825.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo :) Zbieram wszystko co będę potrzebować i zabieram się do roboty. 

Wymieniałeś może tarczki sprzęgła w DSG? Widziałem, że są do kupienia.

Opublikowano
13 godzin temu, shevu napisał:

Dzięki bardzo :) Zbieram wszystko co będę potrzebować i zabieram się do roboty. 

Wymieniałeś może tarczki sprzęgła w DSG? Widziałem, że są do kupienia.

Nie wymieniałem, bo myślałem że nie trzeba, dwumas pewnie też niepotrzebnie wymieniałem, bo po wymianie dalej jest to samo ?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Fr0styyy. napisał:

Nie wymieniałem, bo myślałem że nie trzeba, dwumas pewnie też niepotrzebnie wymieniałem, bo po wymianie dalej jest to samo ?

To samo tzn.?

Opublikowano