Jump to content
IGNORED

[B5 AHU] Brak reakcji na pedał gazu

Recommended Posts

Posted

witam! Nie mogę znaleść nic na ten temat a mianowicie brak reakcji na pedał gazu po odpaleniu. W czasie jazdy mi ubyło mocy a teraz tylko pali. Podpinałem Vaga lecz wyskakuje mi komunikat o niepołączeniu się z powodu wielkiej ilości błędów. Co może być temu silnikowi? Jakiś czas temu wyskoczył mi błąd uszkodzenia czujnika temp. paliwa w pompie i czy tym samym mogła paść całkiem pompa wtryskowa?

Posted

Możliwa awaria sterownika pompy wtryskowej.

Posted

A może czujnik położenia pedału gazu nie chce współpracować,sprawdzałeś czy wszystko oki ? :cool1:

Posted

Otóż stwierdzono u mnie jednak awarie tego czujnika. Po prostu cały czas przesyła ECU że temp.paliwa ma -5stopni. Ale jak będzie po regeneracji pompy to sie okaże i napisze co wyszło.

Posted

Witam,tylko mi nie pisz że przez to oddajesz pompe do regeneracji?!!!!!!!!Z tego co sie orientuje to ten czujnik można kupic w aso a wymienisz go sam!Szkoda że tak daleko masz bo mam cały nastawnik to bym Ci czujnik sprzedał z niego!

Posted

Jeśli chodzi o regeneracje to się źle wyraziłem. Czujnik zamówiłem i zapewne za góra 2 dni mi kurier dowiezie. W regeneracje pompy to nie wieże i tu chodzi nie tylko o pompy samochodowe. Już wolałbym kupić używaną pompę.

Posted

No z tą regeneracją to nie tak do końca,bo akurat ten typ nastawnika to daje się tzw.regenerować i odzyskuje sprawność 100% czego nie można powiedzieć o turbinach ale ok dobra decyzja.pozdrawiam.

Posted

Jestem już po założeniu nowego czujnika i po kasacji błędów ale objawy nie znikły. Dalej dochodzi tylko do 2000obr. Możliwe że vag nic nie pokaże w takiej sytuacji?