Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Brak reakcji na pedał gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! Nie mogę znaleść nic na ten temat a mianowicie brak reakcji na pedał gazu po odpaleniu. W czasie jazdy mi ubyło mocy a teraz tylko pali. Podpinałem Vaga lecz wyskakuje mi komunikat o niepołączeniu się z powodu wielkiej ilości błędów. Co może być temu silnikowi? Jakiś czas temu wyskoczył mi błąd uszkodzenia czujnika temp. paliwa w pompie i czy tym samym mogła paść całkiem pompa wtryskowa?

Opublikowano

Możliwa awaria sterownika pompy wtryskowej.

Opublikowano

A może czujnik położenia pedału gazu nie chce współpracować,sprawdzałeś czy wszystko oki ? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Otóż stwierdzono u mnie jednak awarie tego czujnika. Po prostu cały czas przesyła ECU że temp.paliwa ma -5stopni. Ale jak będzie po regeneracji pompy to sie okaże i napisze co wyszło.

Opublikowano

Witam,tylko mi nie pisz że przez to oddajesz pompe do regeneracji?!!!!!!!!Z tego co sie orientuje to ten czujnik można kupic w aso a wymienisz go sam!Szkoda że tak daleko masz bo mam cały nastawnik to bym Ci czujnik sprzedał z niego!

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chodzi o regeneracje to się źle wyraziłem. Czujnik zamówiłem i zapewne za góra 2 dni mi kurier dowiezie. W regeneracje pompy to nie wieże i tu chodzi nie tylko o pompy samochodowe. Już wolałbym kupić używaną pompę.

Opublikowano

No z tą regeneracją to nie tak do końca,bo akurat ten typ nastawnika to daje się tzw.regenerować i odzyskuje sprawność 100% czego nie można powiedzieć o turbinach ale ok dobra decyzja.pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Jestem już po założeniu nowego czujnika i po kasacji błędów ale objawy nie znikły. Dalej dochodzi tylko do 2000obr. Możliwe że vag nic nie pokaże w takiej sytuacji?