Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

CHORUS II wymiana na CONCERT II 2 PROBLEMY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam nastepujacy problem i licze na Wasza pomoc. Do tej pory mialem w samochodzie zamontowane radio chorus II z kasetka od A3 bez listwy. Ostatnio nabylem Concerta II do A4 na CD z listwa. Teraz wszystko wyglada jak nalezy

Po podpieciu wszystko jest ok poza dwiema rzeczami:

nie dziala wywietlanie danych RDS na FIS

oraz radio nie wylacza sie automatycznie po wyjeciu kluczyka

moze jestescie wstanie mi powiedziec ja temu zaradzic

a i jeszcze jedno w tym radiu pomiedzy antena a gniazdem iso jest takie male gniazdo podobne do antenowego coz to takiego?? jak mialem podpiete radio z a3 to ten kabel byl niewykorzystany ale teraz go podpialem.

Z gory dziekuje za pomoc

Dodam ze z chourusem II wszystko chodzilo jak nalezy

Opublikowano

na poczatek chwila malej uwagi pod katem concert II jest to radi/cd na szynie CAN-BUS co wiec za tym idzie sygnal z radia jak i z reszta po calym autku bedzie musial biegac cyfrowo czyli na 2 kabelkach wiec zabawa w twoim przypadku ma 2 wyjscia

1. sprzedaj ConcertII i kup sobie Concert I + zmieniarka, albo

2.kup sobie interfejs z przejsciem sygnalu analogowego na cyfrowy(dodam ze bajka nie godna nawet uwagi )lub tez poszukaj concert II bez listwy.

Dodam ze po 2001 roku audi zmienilo wyglad a przy okazji kilka innych detali w elekrtyce.

Mam nadzieje ze to ci w jakis sposob pomoze a jak nie moge ci to w bardziej przejzysty sposob wytlumaczyc chociaz ten jest juz wystarczajacy.

Opublikowano
  • Autor

???

ale przeciez chourus II dzialal bez problemu i nie ma mozliwosci zebym nie mial can bus to jest b6 a nie b5 i model 2002 tak wiec can bus jest napewno jesli by nie bylo chourus II chyba by tez nie wyswietlal informacji na fis

Opublikowano

w takim wypadku czy niema rozbieznosci w kabelkach bo ten cencert II ma system Bose wiec mozesz miec mala mijanke na kabelkach a jak dalej nie bedzie chcialo dzialac to na razie mi sie pomysly skonczyly ,

a tak poza tematem co to za B6 z chorusem musi byc jakis okrojony basic i jeszcze do tego na 15'' aluskach

Pozdorwionka

Opublikowano
  • Autor

KUpilem to auto uzywane radi bylo z A3 dlatego kupilem nowe a felgi 16`` z tego co napisano mi na innych forach trzeba podlaczyc vaga i na nowo zakodowac radio to jesli chodzi o fis i wyswietlanie stacji. Podjade do aso i poprosze zeby sprawdzili

Opublikowano

jeśli miałeś chorusa II z A3, a teraz kupiłeś concerta II z A4 to faktycznie może trzeba przekodować.

pomocne linki :

http://de.openobd.org/audi/rns.htm#56_2

http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_Radio_Generation_II#Coding

podepnij się i odczytaj jak teraz jest zakodowane