studio23 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Witam mam nastepujacy problem i licze na Wasza pomoc. Do tej pory mialem w samochodzie zamontowane radio chorus II z kasetka od A3 bez listwy. Ostatnio nabylem Concerta II do A4 na CD z listwa. Teraz wszystko wyglada jak nalezy Po podpieciu wszystko jest ok poza dwiema rzeczami: nie dziala wywietlanie danych RDS na FIS oraz radio nie wylacza sie automatycznie po wyjeciu kluczyka moze jestescie wstanie mi powiedziec ja temu zaradzic a i jeszcze jedno w tym radiu pomiedzy antena a gniazdem iso jest takie male gniazdo podobne do antenowego coz to takiego?? jak mialem podpiete radio z a3 to ten kabel byl niewykorzystany ale teraz go podpialem. Z gory dziekuje za pomoc Dodam ze z chourusem II wszystko chodzilo jak nalezy
kris_lpgcars Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 na poczatek chwila malej uwagi pod katem concert II jest to radi/cd na szynie CAN-BUS co wiec za tym idzie sygnal z radia jak i z reszta po calym autku bedzie musial biegac cyfrowo czyli na 2 kabelkach wiec zabawa w twoim przypadku ma 2 wyjscia 1. sprzedaj ConcertII i kup sobie Concert I + zmieniarka, albo 2.kup sobie interfejs z przejsciem sygnalu analogowego na cyfrowy(dodam ze bajka nie godna nawet uwagi )lub tez poszukaj concert II bez listwy. Dodam ze po 2001 roku audi zmienilo wyglad a przy okazji kilka innych detali w elekrtyce. Mam nadzieje ze to ci w jakis sposob pomoze a jak nie moge ci to w bardziej przejzysty sposob wytlumaczyc chociaz ten jest juz wystarczajacy.
studio23 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 ??? ale przeciez chourus II dzialal bez problemu i nie ma mozliwosci zebym nie mial can bus to jest b6 a nie b5 i model 2002 tak wiec can bus jest napewno jesli by nie bylo chourus II chyba by tez nie wyswietlal informacji na fis
kris_lpgcars Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 w takim wypadku czy niema rozbieznosci w kabelkach bo ten cencert II ma system Bose wiec mozesz miec mala mijanke na kabelkach a jak dalej nie bedzie chcialo dzialac to na razie mi sie pomysly skonczyly , a tak poza tematem co to za B6 z chorusem musi byc jakis okrojony basic i jeszcze do tego na 15'' aluskach Pozdorwionka
studio23 Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 KUpilem to auto uzywane radi bylo z A3 dlatego kupilem nowe a felgi 16`` z tego co napisano mi na innych forach trzeba podlaczyc vaga i na nowo zakodowac radio to jesli chodzi o fis i wyswietlanie stacji. Podjade do aso i poprosze zeby sprawdzili
pre_pl Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 jeśli miałeś chorusa II z A3, a teraz kupiłeś concerta II z A4 to faktycznie może trzeba przekodować. pomocne linki : http://de.openobd.org/audi/rns.htm#56_2 http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_Radio_Generation_II#Coding podepnij się i odczytaj jak teraz jest zakodowane
Recommended Posts