Jump to content
IGNORED

CHORUS II wymiana na CONCERT II 2 PROBLEMY!

Recommended Posts

Posted

Witam

mam nastepujacy problem i licze na Wasza pomoc. Do tej pory mialem w samochodzie zamontowane radio chorus II z kasetka od A3 bez listwy. Ostatnio nabylem Concerta II do A4 na CD z listwa. Teraz wszystko wyglada jak nalezy

Po podpieciu wszystko jest ok poza dwiema rzeczami:

nie dziala wywietlanie danych RDS na FIS

oraz radio nie wylacza sie automatycznie po wyjeciu kluczyka

moze jestescie wstanie mi powiedziec ja temu zaradzic

a i jeszcze jedno w tym radiu pomiedzy antena a gniazdem iso jest takie male gniazdo podobne do antenowego coz to takiego?? jak mialem podpiete radio z a3 to ten kabel byl niewykorzystany ale teraz go podpialem.

Z gory dziekuje za pomoc

Dodam ze z chourusem II wszystko chodzilo jak nalezy

Posted

na poczatek chwila malej uwagi pod katem concert II jest to radi/cd na szynie CAN-BUS co wiec za tym idzie sygnal z radia jak i z reszta po calym autku bedzie musial biegac cyfrowo czyli na 2 kabelkach wiec zabawa w twoim przypadku ma 2 wyjscia

1. sprzedaj ConcertII i kup sobie Concert I + zmieniarka, albo

2.kup sobie interfejs z przejsciem sygnalu analogowego na cyfrowy(dodam ze bajka nie godna nawet uwagi )lub tez poszukaj concert II bez listwy.

Dodam ze po 2001 roku audi zmienilo wyglad a przy okazji kilka innych detali w elekrtyce.

Mam nadzieje ze to ci w jakis sposob pomoze a jak nie moge ci to w bardziej przejzysty sposob wytlumaczyc chociaz ten jest juz wystarczajacy.

Posted

???

ale przeciez chourus II dzialal bez problemu i nie ma mozliwosci zebym nie mial can bus to jest b6 a nie b5 i model 2002 tak wiec can bus jest napewno jesli by nie bylo chourus II chyba by tez nie wyswietlal informacji na fis

Posted

w takim wypadku czy niema rozbieznosci w kabelkach bo ten cencert II ma system Bose wiec mozesz miec mala mijanke na kabelkach a jak dalej nie bedzie chcialo dzialac to na razie mi sie pomysly skonczyly ,

a tak poza tematem co to za B6 z chorusem musi byc jakis okrojony basic i jeszcze do tego na 15'' aluskach

Pozdorwionka

Posted

KUpilem to auto uzywane radi bylo z A3 dlatego kupilem nowe a felgi 16`` z tego co napisano mi na innych forach trzeba podlaczyc vaga i na nowo zakodowac radio to jesli chodzi o fis i wyswietlanie stacji. Podjade do aso i poprosze zeby sprawdzili