Jump to content
IGNORED

[B5 AEB] Prośba o analizę logów

Recommended Posts

Posted

Autko jeździ jakby straciło 100 KM, pali jak smok , ciśnienie turbiny dochodzi max do 0,2 bara (wcześniej 1,0 bara)

Grupa 11

374942f691aadc4fmed.jpg

Grupa 03

0167ad781484f194med.jpg

Przy okazji wyskoczył mi taki błąd :

16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low

P0102 - 35-00 - -

czy może to być problem z intercoolerem bo zauważyłem ostatnio, ze jest trochę pogięty i to on może powodować problemy.

za pomoc dziękuje z góry :)

Posted

według mnie masz padnięty przepływomierz ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni

Posted

A wg mnie to te logi o kant d...Ale dopóki nie rozwiążesz problemu z tym błędem to nie ma sensu robić jakichkolwiek logów. Sprawdź przewody idące do przepływomierza, może wtyczka się wysunęła.

Posted

mase powietrza mierzy sie o ile pamietam w bloku nr 2 zreszta blad 16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low

wskazuje ze masz odlaczony/uszkodzony przeplywomierz albo cos z instalacja, jakie sa wartosci w bloku 2?

Posted

sprawdzę dzisiaj blok 2 , sam przepływomierz to raczej nie jest bo sprawdzałem na zapasowym, i jest to samo. Sprawdziłem jeszcze przy okazji Sondę Lambda, N75, Sprawdzę okablowanie.

Posted

Zrob logi z grup:

002/003 (dynamicznie)

031, 032, 033

115

Posted

przyjżałem się jeszcze raz kablom , co się okazało urwał się jeden z czterech kabli z wtyczki do przepływomierza . Dziękuje wszystkim za pomoc mam nadzieję, że to jedyne uszkodzenie. :)