Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VCDS adaptacja przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem, nie bardzo wiem jak zrobic poprawnie adaptacje przepustnicy. VCDS 18.9

W tej wersji nie mam bloków pomiarowych, tylko pomiary rozszerzone. Z adaptacją też wygląda to trochę inaczej niż na filmikach. Do dostępu upoważnionego nie wyświetlają się kody w podpowiedzieć. Widziałem że niektórzy na filmikach poprostu klikają od razu adaptacje, bez dostępu upoważnionego. Da się to bez tego zrobić? Poprostu wybrać opcję adaptacji i z listy wybrać przepustnice? 

Opublikowano

Jeśli wyskoczyła adaptacja (np. po wyjęciu akumulatora) to sterownik silnika sam przeprowadza ten proces - wystarczy włączyć zapłon i poczekać ok. 10s

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

Sam chciałbym zrobić adaptacje VCDS'em. Nie będę przecież odpinał akumulatora :D

w ogóle nie mogę znaleźć nigdzie poradnika żeby pasował z tym programem co mam. U każdego wygląda to inaczej niż u mnie.

Opublikowano

Przecież adaptacja którą Ty wywołałbyś za pomocą kabla polega dokładnie na tym samym co robią algorytmy self-testu zaszyte w ECU - klikasz i patrzysz jak samo się testuje/kalibruje.
Poza tym nie trzeba wypinać aku by wymusić tryb adaptacji - jeśli dobrze kojarzę sterownik zawsze ją robi jeśli zostawi się na te +/-10s. włączony zapłon i nie odpala silnika. A na pewno wtedy gdyby jakimś cudem przepustnica zgłaszała, że jest rozkalibrowana.

Edytowane przez BeyerBrown