Pioter25 Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Witam. Kupiłem audi po czasie zorientowałem się ,że nie ma świateł drogowych. Po włączeniu manetka nie świeca ani nie ma kontrolkki lecz jak pociągnę manetkę do siebie to świeci. Manetka wymieniona na nową ,moduł kierownicy czyszczony. Włącznik główny świateł sprawdzałem w innej b7 i wszystko było ok ,działało. Bezpieczniki też sprawdzałem. Nie mam juz pomysłu,ktos coś poradzi ? received_690833721421574.mp4 Edytowane 27 Września 2019 przez Pioter25 Dodanie materiału video
rosati Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 Masz zwykłe lampy czy ksenony? Przy H7 zakodowanych na ksenon nie ma właśnie długich świateł, a świeci się jedynie kontrolka przy pociągnięciu do siebie. W module centralnej elektryki (09) można sprawdzić kodowanie, ale najpierw napisz, jakie masz lampy.
Pioter25 Opublikowano 27 Września 2019 Autor Opublikowano 27 Września 2019 Lampy mam zwykle. Soczewka na mijania i drogowe na h7. Żadnych ksenonow nie mam
rosati Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 W takim razie musisz zobaczyć na kodowanie. Masz włącznik świateł z opcją AUTO?
Pioter25 Opublikowano 27 Września 2019 Autor Opublikowano 27 Września 2019 Mojej audi rok jest 2004 sierpień bodajże i do 2005 r włączniki światła powinny być przedliftowe tzn z czerwoną lampka od postojowe a mam zielone jak na zdjęciu. Numeru fabrycznego nie mam bo naklejka zerwana jest. Możliwe że to przez nie odpowiedni włącznik tak się dzieje? Przypominam że od początku od kupna bie posiadam świateł drogowych
rosati Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 (edytowane) W dniu 27.09.2019 o 21:06, Pioter25 napisał: Możliwe że to przez nie odpowiedni włącznik tak się dzieje? Pisałeś, że sprawdzałeś swój włącznik w innej B7ce i było ok, więc raczej nie tu leży problem. Mógłbyś zrobić foto lamp? I przypominam o sprawdzeniu kodowania, to by wiele rozwikłało. Edytowane 29 Września 2019 przez rosati
Pioter25 Opublikowano 15 Października 2019 Autor Opublikowano 15 Października 2019 Witajcie. Temat do zamknięcia. Wg vinu dobrałem w sklepie główny włącznik świateł ten przekręcany i wsio działa :)
Rekomendowane odpowiedzi