Opublikowano 2 Października 20196 l Witam poszukuję pomocy w sprawie drgan na obrotach jałowych , Mianowicie drgania odczuwalne sa na luzie obroty są poprawne auto na vagu nie posiada błędów . podczas postoju drgania przenoszą się na kierownicę i odczuwalnie na fotelu na zimnym silniku sa większe na rozgrzanym troche mniej .Szukam usterki i juz nie mam pojęcia. Kupilem nowy napinacz gates, nowe sprzegło alternatora hella + regeneracjia do tego nowy pasek 6pk 1590 , nowe łorzysko , i nadal nic . podmienione zostało koło pasowe tez bez róznicy to samo . i dalej nie mam pomysłów ... moze ktos miał taki przypadek .. Zastanawiam sie nad wymiana jeszcze pompy wspomagania zamuwiłem uzywkę zobaczę bo przy lekkim skrenceniu kierownicy te drgania się nasilaja i napinacz mocniej sie odchyla Słyszałem jeszcze ze długosć paska sa tez jakies kwestie inne ale w aso po vin pasek jest idealny Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam
Opublikowano 7 Października 20196 l Drgania/mrowienie na kierownicy i fotelu nie pochodzą od napinacza. Temat znany i nie rozwiązany póki co. Najlepiej się przyzwyczaj.