audiczka24 Opublikowano 11 Października 2019 Opublikowano 11 Października 2019 Witam ma problem autko jest po wymianie wariatora fazatora 2.0tfsi autko po wymianie stracilo moc poprzednio mechanik przed wymiana fazatora uszkodzil pierscionki wariatora lecz zalozyl pierscionki teflonowe czy to mogło spowodawac ze został zblokowany wariator i przez to nie ma sterowania wałkiem prosze o pomoc?
marcinps Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 hej jak żle złoży to będzie taki objaw ja miałem tak że poskładałem wszystko na blokady i okazało się że lipa auto jedzie ale zero prawie reakcji na gaz, pózniej znowu wszystko poustawiałem na blokady ale przy dokręcaniu śruby od fazatora wałek przytrzymałem dodatkowo kluczem aby się nie obrócił i po tym autko śmiga. Na necie znalazłem też kilka filmików jak ludzie ustawiali te fazatory na oczka z łańcucha czyli od wałka po prawej ustawiasz na znak jest tam i na łańcuszku też masz jeden zwój w innym kolorze, a na fazatorze łapiesz między 18 a 19 zwojem i też było że to działa, oczywiscie wałki musisz mieć zablokowane.
Rekomendowane odpowiedzi