Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z Immo A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. 
Od jakiegoś czasu borykam się z problemem odpalenia mojego auta. Usterka ujawniła się w pierwsze jesienne wilgotne dni, sporadycznie utrudnia mi życie również przy opadach deszczu ale do rzeczy.

Audi reaguje na kluczyk, po włożeniu go do stacyjki w miejscu przebiegu pojawia się napis Safe - auto mogę odpalić natomiast po 5-10 sekundach włączają się światła awaryjne. W zeszłym roku miałem podobne objawy i wtedy pomagało ale odpięcie akumulatora na jakiś czas bądź mocniejsze dopchnięcie kluczyka w stacyjce.

Przewertowałem już prawie wszystkie tematy o podobnych dolegliwościach - co mogłem, sprawdziłem we własnym zakresie i tak: 

- błędy jakie odczytałem z vag-coma to między innymi 00474 oraz 01126 - świadczy to mniej więcej o braku komunikacji z immo i usterce cewki indukcyjnej. 
- nie mam PINu do kluczyka aby spróbować go ponownie zakodować,

- kable idące do wtyczki pętli wyglądają na całe, bez uszkodzeń,

- 3 dni temu samochód stracił pamięć VIN - z większymi problemami udało mi się ponownie przypisać go do sterownika.

- czasem pojawia się też błąd key 01 bądź key 02,

- licznik to bosch rb8.

Czy czeka mnie wizyta u specjalisty czy mogę jeszcze we własnym zakresie spróbować coś naprawić ? Na chwile obecną, szukam kogoś kto będzie mógł wyciągnąć mi Pin z licznika ewentualnie wyłączyć immo całkowicie.