jareczek10r10 Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Witam, prosze o analize logów. Silnik nie ma mocy, szarpie. Malone Tuning Log Viewer LOG.MALONETUNING.COM Malone Tuning Log Viewer LOG.MALONETUNING.COM Edytowane 20 Października 2019 przez jareczek10r10
przem8 Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Auto po programie ale raczej lipnym. Ciśnienie paliwa do sprawdzenia i najlepiej wgrać serie i powtórzyć logi. Szczelność dolotu też do sprawdzenia.
jareczek10r10 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 Tak, auto po programie ale z tego powodu przez 3 lata nic z silnikem sie nie działo. Jesli chodzi o ciśnienie paliwa to pompa jest nowa, na poprzedniej działo sie to samo. Mam tez LPG i na nim tez się tak dzieje a nawet jest jeszcze gorzej. Do tej pory wymieniłem przepływomierz na nowy Bosh, DV, sprawdzałem szczelnosc dolotu ale nic nie znalazłem.
przem8 Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Te logi były na benzynie? Turbo przeładowuje sporo przez chwile więc pewnie nieszczelność w podciśnieniach. Czasy wtrysku masakrycznie długie więc kiepskie ciśnienie paliwa i nie ma się co rozwodzić nad tematem. Edytowane 20 Października 2019 przez przem8
jareczek10r10 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 3 minuty temu, przem8 napisał: Te logi były na benzynie? Turbo przeładowuje sporo przez chwile więc pewnie nieszczelność w podciśnieniach. Czasy wtrysku masakrycznie długie więc kiepskie ciśnienie paliwa i nie ma się co rozwodzić nad tematem. Tak, logi na benzynie. Jak dobrze sprawdzić nieszczelności i ciśnienie paliwa?
przem8 Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 1 minutę temu, jareczek10r10 napisał: Jak dobrze sprawdzić nieszczelności i ciśnienie paliwa? Dolot kompresorem, pooglądaj na youtubie filmiki, a ciśnienie paliwa manometrem podczas jazdy i ma być 4 bary cały czas. Co to za pompa paliwa? Filtr był zmieniany?, w nim jest regulator ciśnienia paliwa
jareczek10r10 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 1 minutę temu, przem8 napisał: Dolot kompresorem, pooglądaj na youtubie filmiki, a ciśnienie paliwa manometrem podczas jazdy i ma być 4 bary cały czas. Co to za pompa paliwa? Filtr był zmieniany?, w nim jest regulator ciśnienia paliwa Pompa zamiennik MAXGEAR, filtra rzeczywiście nie zmieniłem. Jednak tak jak pisałem na LPG jest to samo.
przem8 Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Jak na benzynie jest źle to na gazie jeszcze gorzej będzie. Jakieś błędy prócz pewnie ubogiej mieszanki wywala?
jareczek10r10 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 Teraz, przem8 napisał: Jak na benzynie jest źle to na gazie jeszcze gorzej będzie. Jakieś błędy prócz pewnie ubogiej mieszanki wywala? Właśnie nie ma żadnych błędów, nawet dotyczących ubogiej mieszanki. Czy może to być spowodowane tym że ma wyłączoną programowo drugą sondę?
przem8 Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Teraz, jareczek10r10 napisał: Czy może to być spowodowane tym że ma wyłączoną programowo drugą sondę? Nie, a jakoś niedawno to wyłączone było czy kiedyś razem z softem?
jareczek10r10 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 2 minuty temu, przem8 napisał: Nie, a jakoś niedawno to wyłączone było czy kiedyś razem z softem? Razem z softem.
Rekomendowane odpowiedzi