majkelsbt Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Witam. Mam problem z oświetleniem wewnętrznym samochodu... Gdy otwieram drzwi lampka nie zapala. Można ją włączyć tylko poprzez włącznik na lampce :/ co możne by przyczyną? możne ktoś miał podobny problem? z góry dzięki Pozdrawiam
majkelsbt Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 hmm ale światło nie zapala się przy otwieraniu wszystkich drzwi...
moskal Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Ze starości , mam to samo , krancówki w drzwiach sa albo zasyfiałe , albo popalone , było to juz gdzies opisane , poszukaj w tym dziale albo w stylizacji tam jest temat o oswietleniu samochodu.
chriss Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Ze starości , mam to samo , krancówki w drzwiach sa albo zasyfiałe , albo popalone , było to juz gdzies opisane , poszukaj w tym dziale albo w stylizacji tam jest temat o oswietleniu samochodu. Mam podobny problem-tylko dlaczego podświetlenie nóg kierowcy i pasażera sie załącza a oświetlenie wnętrza nie,po otworzeniu drzwi(oczywiście przy odpowiednio przełączonym włączniku oświetlenia) Tylko nie piszcie o zimnych lutach ;(
Guest piktokterius Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 U mnie zaobserwowałem podobny problem, że po otworzeniu drzwi lampki sie nie zapalają, jedynie co mi sie zapala to lampka od klapy tylnej
Hercus Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 po obejrzeniu schematu elektrycznego jest to dość skomplikowane ..... oświetlenie nóg jest na osobnym obwodzie i bagażnika też proponuje przestudjować schemat elektryczny a sygnalizacja w fis działa które drzwi sa otwarte ??? bo z tego co obejrzałem jest steriownik odpowiedzialny za to wszystko .....
chriss Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 No i co z tym oświetleniem rozwiązał juz ktoś ten problem i jaka jest przyczyna nie zapalania sie czasówki Ps.(sygnalizacja w fis u mnie działa)
Mirek156 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Proponuje sprawdzić wyłącznik sufitowy, brak kontaktu w pozycji czasówki (standardowa awaria) powodzenia
Recommended Posts