MegaKacper23 Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 (edytowane) Witam. Przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni biegów manualnej w b5 1.8 125km. Wymienię jak tylko dostanę klucze potrzebne do kroków wlewu i spustu. Olej już mam. Dowiedziałem się że poprzedni właściciel nie wymieniał a podejrzewam że niemiec też. Jak myślicie wymienić czy dać sobie spokój by np. skrzyni się nic nie stało?? Edytowane 31 Października 2019 przez MegaKacper23 Zapomniałem dopisać
KINIAM Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 4 minuty temu, MegaKacper23 napisał: 1. Olej już mam. Dowiedziałem się że poprzedni właściciel nie wymieniał a podejrzewam że niemiec też. 2. Jak myślicie wymienić czy dać sobie spokój by np. skrzyni się nic nie stało?? 1. Olej masz właściwy to do roboty i wymieniaj, najwyższy czas. Mam nadzieję, że chociaż poziom oleju był kontrolowany. 2. Myślisz, że świeży olej uszkodzi skrzynię ? Nic takiego nie nastąpi.
Lomax211 Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 Jestem tego samego zdania nie ma co czekać.
MegaKacper23 Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor Opublikowano 1 Listopada 2019 Też mam nadzieję że poziom był kontrolowany. Ale tego to najstarsi górale nie wiedzą ?? Jutro wstawiam auto na podnośnik i wymienię ? Olej to Hipospec Semisyntetic 75w90. Widzę że spełnia normy VW
Rekomendowane odpowiedzi