Jump to content
IGNORED

[B6 AVK] Jak podłączyć kierownicę z łopatkami do tiptronica ?

Recommended Posts

Posted

Witam ... :hi: Mam kolejne zapytanie ... chcę zmienić sobie kirownicę na taką ściętą od nowego TT lub R8 tylko mam jeden problem ... wiekszosc z dostępnych na allegro lub ebayu kierownic jest z łopatkami do zmiany biegów .. ja obecnie posiadam tylko multifunkcję do obsługi radia a jeżeli zdecydoałbym się na taka z łopatkami to chciałbym wiedziec czy istnieje możliwość podłączenia ich do komputera lub gdzie aby wszystko działało poprawnie ... Prosze o pomoc i ewentualne pomysly :good: pozdrawiam

Posted

masz chyba jakieś problemy z netem bo 2 tematy założone...

wydaje mi się że nigdzie tego nie podłączysz i tyle...

Posted

masz manualna skrzynie, czy aftomata?

Posted

masz manualna skrzynie, czy aftomata?

heh - no rzeczywiście myślałem o manualu :>

Posted

mam tiptronic chce po prostu wiedziec czy jest mozliwosc podlaczenia tego zeby dzialalo czy sobie szukac kierownicy bez łopatek

Posted

pagadaj z Boberkiem... działać raczej będzie ale pewnie jakiś moduł potrzebny, taśma i inne pierdółki...

Posted

dobrze zakodowac i bedzie dzialac. :hi:

Posted

najpierw sprawdź co masz. Tzn jaki moduł i taśmę. Masz już multifunkcje? tempomat?

Posted

mam multifunkcje i tempomat i z tym nie powinno byc problemu natopiast chodzi mi o kupno ewentualnej kierownicy z lopatkami czyli do obslugi tiptronica +/- tez z kierownicy tego nie mam obecnie w samochodzie i chce wiedziec czy jest w ogole mozliwosc podlaczenia czegos takiego zeby lopatki wspolgraly ze skrzynia biegow

Posted

czyli RS4... bo TT odpada... zagadaj z Panami w tym temacie bo ja nie widziałem na forum takiego info...

Posted

To szanse wzrastaja :decayed: Musisz sie zorientowac jaki masz dokładnie moduł. Wtedy będzie wiadomo, czy da sie zakodowac na tym co masz, czy trzeba zmianiać.

Posted

a dlaczego TT odpada ?

kierownica od TT nie ma łopatek... jeśli ktoś taką sprzedaje to nawet nie wie że to nie TT

Posted

Wszystko będzie ładnie działać. Oprócz kierownicy z łopatkami skompletuj dokładnie takie części jakie wymienilem w moim poradniku. Masz B6 więc absolutnie musisz wymienić taśmę i komputer. Numery części masz podane.

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_instalacja_kierownicy_od_audi_r8tt-t30102.0.html;msg358199#msg358199

Po zainstalowaniu wystarczy zakodować jedną dodatkową cyferkę VAGiem i łopatki zaczną zmieniać biegi.